Hearthstone - teljesen átalakul a játék képe

|

A gyűjtögetős kártyajátékokban jártas rajongók tudták, hogy egyszer eljön majd ez a nap, a többieket teljesen váratlanul érte a Blizzard bejelentése.

Rendeld elő a Monster Hunter Worldöt ráadás lentikuláris borítóval! Hirdetés

Bár a League of Explorers még csak néhány hónapja borította fel a metát, sokan megállás nélkül a Blizzard fülét rágják, hogy hol van már az új kiegészítő. Ben Brode nemrég egy videóban beszélt arról, hogy csak azért, mert nem osztanak meg információkat úton-útfélen a következő projektről, még nem jelenti azt, hogy ne dolgoznának a következő nagy durranáson. A Hearthstone vezető dizájnere most egy nagyon fontos bejelentéssel lepte meg a játékosokat, amely egyszer és mindenkorra átalakítja majd a Hearthstone-ról alkotott elképzeléseinket.

Viszlát, Dr. Boom!

A legfontosabb változás, hogy bevezetésre kerülnek a formátumok. Bár a csapat korábban azt mondta, hogy erre nem lesz majd szükség, aki ismeri a kártyajátékokat, az tudja, hogy hosszútávon egyszerűen elkerülhetetlen ez a megoldás. A formátumok lényege, hogy korlátozzák a játékosok által használható kártyákat, ami több szempontból is pozitív. Egyrészt egy-egy új kiegészítőnél nem feltétlen kell majd a játékban lévő összes lapot figyelembe venni, amikor a kártyák balanszolásáról van szó. Másrészt mivel nagyon a formátumváltáskor meta-definiáló lapok is kieshetnek a szórásból, a játék képe és az aktuális meta is sokkal dinamikusabban változik majd. Harmadrészt a kezdő játékosoknak sem kell egy vagyont költeniük, hogy meglegyenek a legerősebb legendary lapok.

A formátumok bevezetésére 2016 tavaszán, a következő kiegészítő megjelenésekor kerül majd sor. Ekkortól választhatunk majd, hogy Standard vagy Wild módban akarunk-e játszani. A Standard (ahogy a neve is mutatja) lesz az általánosan elfogadott, ezt használják majd versenyeken és ez lesz az alapértelmezett a Casual és Ranked meccsek során is. A Standard formátumban a Classic és Basic lapok, valamint az elmúlt két év kiegészítői lesznek elérhetőek. Ez azt jelenti, hogy a megjelenéskor rögtön kiesik Naxxrammas és a GvG. A váltás minden év első kiegészítőjekor esedékes, a formátumokat pedig egy-egy misztikus lényről nevezik majd el. Induláskor a Year of the Kraken veszi kezdetét.

Nem vész el, csak átalakul

Természetesen ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy teljesen fölöslegesen farmolt valaki 500 órát, hogy lecraftolhassa az arany legendary-ját, hiszen ezek a lapok sem tűnnek el a süllyesztőben: a Wild névre keresztelt formátum az eddigi rendszer szerint épül majd fel, vagyis az összes eddig megjelent lapot tartalmazza. Természetesen Ranked és Casual módban is használhatjuk, illetve az Adventure Mode-ok és az Arena is erre épül majd. Mindkét formátumban játszhatunk, sőt, akár Wild és Standard módban is elérhetjük a Legend rangot, de jutalmat csak azért kapunk majd, ahol jobb eredményt értünk el a hónapban.

Most, hogy a meta jelentősen átalakul, a Blizzard elérkezettnek látta az időt, hogy átdolgozzák egy kicsit a Classic és a Basic lapokat, így többek közt a kaszt-kártyákat is. Hogy pontosan mely lapok kerülnek kés alá, azt egyelőre nem árulták el, de folyamatosan balanszolgatnak majd. Azokat a kiegészítőket, amik így kiesnek a pixisből, a későbbiekben megvásárolni sem tudjuk majd, kivéve ha már legalább egy szárnyat feloldottunk. Ezeket a lapokat szabadon craftolhatjuk és törhetjük a jövőben.

További újdonságok

Végre megkapjuk az extra pakli helyeket, amelyek miatt már hosszú ideje hisztiznek a játékosok. Ráadásul fizetnünk sem kell értük, ha valaki mind a 9 kasztot feloldotta, az automatikusan kap egy extra oldalt, így a jövőben egyszerre akár 18 paklija is lehet. A Standard formátum természetesen nemcsak a lapokra, hanem a random effektekre is hatással lesz, így a nemrég bevezetett Discover mechanizmussal csak a formátumnak megfelelő lapokat kaphatunk majd. A barátaink csak a Standard rangunkat látják majd, így ha valaki ezzel akar felvágni a többiek előtt, akkor az ne a Wild mókára koncentráljon.

A legnagyobb vesztesek

A Standard bevezetésével azonnal búcsút kell mondanunk a Naxxramasban és a Goblins vs Gnomes kiegészítőben szerzett lapoknak, amik már önmagukban is eléggé átalakítják majd a metát, és akkor még szóba sem jöttek az új kártyák, amelyekből Ben Brode szerint egy nagy adagot kapunk rögtön az év elején. Hogy csak néhány fontosabbat említsünk: Sludge Belcher, Piloted Shredder, Death's Bite, Dr. Boom, Muster for Battle, Shielded Minibot, Loatheb, Haunted Creeper. Aki csak Secret Palát játszik, az jobb, ha már most elkezd gondolkozni az élet értelmén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!