Hirdetés

Hero of Sparta II - iPhone/iPod Touch teszt

|

Argos újra kaszabol.

Hirdetés

A Gameloft soha nem tagadta, hogy a Hero of Sparta sorozat a God of War játékokból merít elemeket. Nem is kellett tagadnia, hiszen a játék első része is nagy sikert aratott, és most itt a második rész, mely szintén nem lett rossz, viszont könnyen felejthető

Hullnak a fejek

Először is megjegyezném, hogy míg mobiltelefonon szénné toltam a Hero of Sparta-t, addig iPod Touchon nem voltam kibékülve már az első résszel sem, hiszen olyan betegségektől szenvedett, melyek tönkretették a játékélményt. A második rész teljesen máshogy néz ki, azonban sajnos itt is találtam olyan elemeket, melyeknek köszönhetően fél óra játék után azt mondtam, hogy köszi, egynek jó volt. Argos, miután megannyi harcot megvívott, visszatért a Pokolból egyenesen szülőföldjére, Spártába. Azonban egyetlen halandó sem térhet vissza büntetlenül a halálból, így Hádész mitológiai kreatúrák tömkelegét zúdítja rá főhősünkre, akinek le kell őket győznie. A Hero of Sparta II szerencsére nem a hack 'n' slash játékokat olyan unalmassá varázsoló „kétgombos" megoldást használja, hanem a négy irányba mozgatható támadókarral magunk alakíthatjuk ki kombóinkat. A kart jobbra vagy balra mozgatva tömeget oszlathatunk nem csekély sebzéssel, lehúzva erős csapást mérhetünk egy adott ellenségre, akit akár pajzsától is megfoszthatunk így, feltolva pedig a levegőbe küldhetjük az adott rosszarcút, hogy látványosan vessünk véget életének. Aki mégis inkább úgy dönt, hogy jó neki a puszta gombnyomogatás, az természetesen így is játszhat, kevesebb hatékonysággal.

Ezen kívül találunk még egy ugrás, egy védekező, és persze egy mozgást kezelő gombot is. A játékmenet egyáltalán nem unalmas: ugyan a pályák úgy épülnek fel, hogy területről területre menve kell adott számú ellenséget legyűrni, majd a végén elintézni a főgonoszt, minden pályán más és más ellenségekkel kell szembenézni, illetve új fegyvereket is kapunk. A boss-harcok igen szívósra sikerültek, melyeket elsőre szinte lehetetlen megcsinálni. Útközben találkozhatunk különleges ellenségekkel, mint a Minotaurus, akit irányíthatunk is. A Minotaurus-lovaglás újféle életérzést nyújt, viszont az irányítással sikerül tökéletesen összerombolni a bennünk újonnan felvillanó képet, ugyanis ha fordulás közben megnyomjuk a támadás gombot, a lény visszafordul a kezdő pontra, és míg mi azzal szórakozunk, hogy sikerüljön irányba állítani a szörnyet, a többi ellenfél az életerőnket csapolja. Az irányításbeli problémát nem csak itt, de szabad mozgás közben is tapasztaltam, mégpedig olyan formában, hogy hiába húztam én egy irányba a kart, a főhős egy teljesen más irányba mozgott.

A pályákon elszórtan találhatunk különböző színű köveket, melyeket gyűjtögetve különböző előnyökhöz jutunk. 5 zöld összegyűjtése esetén az életerőnk, 5 kék összegyűjtése esetén pedig a manánk kapacitása emelkedik meg. Vannak az olyan kövek, melyeket a fegyverünkre illesztve növelhetjük annak sebzését vagy védelmét, sőt, ha ezek közül egy fegyverre 3 egyformát teszünk, különleges képességhez jutunk, amely színtől függően négyféle lehet. A pályákon helyet foglaló tárgyakat szétverve színes gömböket szerezhetünk, ezek közül a zöld az életet, a kék a manát tölti vissza, mint ahogy az már megszokott, a pirossal pedig a képességeinket fejleszthetjük. A Hero of Sparta II iPhone/iPod Touch verziója azon kevés Gameloft játék közé tartozik, melyek nem lopták magukat a szívembe, de mindegy, van mivel elfoglalni magam. Lehet, hogy egy próbát megér számotokra is, de van ennél jobb játék az App Storeban.

 

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)