Hirdetés

iPod Touch - Kötelező lesz egy amerikai egyetemen?

|

Az amerikai Missouri Egyetem újságíróképzésére jelentkező hallgatók egy érdekes "ajánlással" találták szembe magukat. A felsőoktatási intézmény vezetősége első körben kötelezővé tette volna az iPod Touch készülékek használatát.

Hirdetés

Sejtettem ám, hogy nem csak idehaza támasztanak furcsa követelményeket a médiaszakos hallgatókkal szemben, de amit az Egyesült Államokban található Missouri Egyetem illetékesei találtak ki, az finoman szólva is több sebből vérzik.



A Missourian napilap online kiadása számolt be arról a döntésről, minek következtében az állami egyetemen 2009 őszétől újságírást hallgatni kívánó idősektől is fiataloktól megkövetelik egy iPod Touch, vagy egy iPhone beszerzését.
Brian Brooks dékán szerint azért "javasolták" az Apple készülékeit, mert csak azok alkalmasak tökéletesen a szakon elsajátítandó műveletek végrehajtására. Egy Microsoft Zune még egy laptoppal kiegészítve is csak részben felelne meg az elvárásoknak.



Az ügy pikantériája, hogy hónapokkal ezelőtt úgy mentek ki a felvételt nyert hallgatókat értesítő levelek, hogy a készülékek kötelező voltáról csak az egyetem technikai bizottsága szavazott, a szak oktatóit elfelejtették megkérdezni. Végül, miután az oktatókat is megkérdezték az ügyben (ők többnyire nemmel voksoltak), úgy döntött az egyetem vezetősége, hogy a hallgatók anyagi helyzetétől teszi függővé a készülékek beszerzésének szükségességét. Mindemellett Brooks dékán bőszen ajánlgatta a jövendő hallgatók figyelmébe az egyetem saját számítástechnikai szaküzletét, mivel a Tiger Tech készletéből vásárolt személyi számítógépek mellé ingyen jár egy-egy iPod Touch. No comment.
Szerintetek eljön majd annak az ideje, amikor a hazai oktatási és felsőoktatási intézmények is hasonló követelményeket támasztanak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)