Hirdetés

Rabszolgák a játékgéped mögött - javulhat a helyzet?

|

Fizetésemelést kaptak azok a munkások, akik többek között az Xbox 360 gyártásáért is felelősek, és év elején tömegesen akartak öngyilkosok lenni.

Hirdetés

Január első felében adott hírt a PCWorld arról, hogy a Foxconn, mely többek között a Dell, a Sony, az Apple és a Microsoft alvállalkozójaként is dolgozik, embertelen körülmények között dolgoztatja a munkásokat. Testvéroldalunk írását a GSO-n is ajánlottuk, ahol komoly vita alakult ki a hír kapcsán. Az azóta nyilvánosságra került információk és képek alapján vizsgálat indult a Foxconn Technology ellen, mely időközben emelte a dolgozók bérét. A fizetésemelés mértékéről, a kínai minimálbérről, az egyenlőtlenségekről, az előforduló öngyilkosságokról és a vizsgálat lefolytatásának menetéről igen részletesen olvashattok a Computerworld oldalán.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)