Hirdetés

Megjegyezte az apja jelszavát, kétmilliót költött egy mobiljátékban

|

Ez a történet is bizonyítja: ha a gyerek is játszik a mobilodon, tiltsd le az alkalmazásokon belüli vásárlást!

Hirdetés

Történetünk hőse a hétéves Faisall Shugaa, aki folyton az édesapja iPadjén játszik. Mivel a fater mindig feloldotta neki a tabletet, a kis Faisall megjegyezte az Apple ID jelszót, és a téli szünetben nekiugrott a játéknak.

Mint az kiderült, a Jurassic Worldben nem olcsó mulatság a park fejlesztése, így a srác december 13 és 18 között összesen 65-ször vásárolt az alkalmazáson belül. Persze nem néhány dollárért, a srác nagyban játszott, így néhány nap alatt 5900 dollárt, azaz közel 1,8 millió forintot herdált el a játékban, állítása szerint azonban fogalma sem volt róla, hogy valódi pénzt költ.

Az apa természetesen felháborodott azon, hogy nem kapott értesítést emailben a dologról, és hogy Apple-nél fel sem merült, hogy nem feltétlen a számla tulajdonosa költi a pénzt. Én mondjuk továbbra sem értem, miért spórolnak az emberek az sms értesítés árán, de ez más kérdés. Az apa természetesen az Apple-höz fordult, hogy visszakaphassa a pénzét, a cég azonban elsőre visszautasította a kérést. Mohamed aztán arra hivatkozott, hogy karácsonyi ajándékra kell a pénz, ezen a ponton pedig megenyhült az almás cég, és visszautalták a teljes összeget.

Mi ebből a tanulság? A gyerek ne játszon felügyelet nélkül, főleg úgy, hogy szabadon költheti a pénzt a játékokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)