Hirdetés

Epic, Ouya és GameStop - mit tartogat számunkra a jövő?

|

Az Epic, az Ouya és a GameStop kulcsfigurái megosztották a gondolataikat a játékok jövőjével kapcsolatban.

Hirdetés

A játékvilágban jelenleg nyomot hagyó jelentős paradigmaváltás nem csak a játékosokat ejti ámulatba és gondolkodtatja el, de a játékipar nagyágyúinak is fejtörést okoz, hogy miként reagáljanak és készüljenek fel a jövő változásaira. Ennek kapcsán szólalt fel az Epic vezér Mark Rein, az Ouya igazgatója Julie Uhrman, valamint Eric Oira, a GameStop marketing igazgatója a legutóbbi GameStop Expón.

A beszélgetés témájában nagy szerepet játszottak a különböző platformok. Rein gondolatmenete a PC-vel kezdődött, hiszen szerinte az nem ment sehova, mindösszesen az igazi pezsgés átköltözött a digitális platformokra, illetve helyet adott olyan erős free-to-play címeknek, mint a World of Tanks, vagy a League of Legends.

Ezek után hozzátette, hogy ugyanakkor nem rajongója a mobilos companion alkalmazásoknak: "Én magát az alkalmazást akarom. Nem akarok valamit ami a Halo-val kommunikál az iPad-ről, mert magát a Halo-t akarom az iPad-en. Ahogy fejlődnek ezek az eszközök, előbb utóbb elérhetővé válnak ezek az igazi next-gen élmények. Szerintem jól indítottunk az iPhone 4-en az Infinite Blade-del, a legutóbbi XCOM pedig kitűnő az iPad-en."

Mindhárom résztvevő egyetértett abban, hogy a következő generáció lenyűgöző teljesítményt érhet el technikai szempontból, és a Sony illetve a Microsoft egyaránt lépéseket tettek annak érdekében, hogy a kisebb vállalatok is hozzáférjenek a platformok képességeihez, de Uhrman rámutatott, hogy a grafika talán nem minden.

"Mindegy hogy egy magával ragadó történetről, vagy egy akció-orientált látványos játékról van szó, a lényeg mindig az lesz, hogy a $60 dollárból jól akarsz majd szórakozni."

Természetesen a 21. század hajnalán a digitális vs. fizikai disztribúció vitája is szóba került, ahol Rein érdekesen érvelt a fizikai példányok létjogosultsága mellett: "Nekem 30 gigabájtos letöltési limitem van. Az a baj, hogy ahogy a játékok egyre nagyobbak, úgy a nagy letöltések egyre többet emelnek ki majd a tárcánkból, de biztos, hogy sok előrelépést láthatunk majd az extra digitális tartalmak területén."

Nektek mi a véleményetek erről? Mit hoz a jövő nekünk játékosoknak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)