Hirdetés

Nincs többé Sony Ericsson - mi lesz most?

|

Az új Xperia okostelefonok héten megejtett hivatalos bemutatója után nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy megszűnt a japán Sony és a svéd Ericsson egy évtizedig fennállt vegyesvállalata.

Hirdetés

A Sony Ericsson márka megszűnésének történetét nem ismerő olvasóknak is feltűnhetett, hogy a héten zajló CES 2012 elektronikai vásáron leleplezett új Xperia okostelefonokat bemutató hírekben következetesen elhagyták az Ericsson nevet, és maguk a készülékek is csak a klasszikus Sony feliratot viselik kijelzőik fölött.

A japán Sony és a svéd Ericsson mobiltelefonok fejlesztésére és gyártására szakosodott, 50-50 százalékos arányban birtokolt, és közösen üzemeltetett cége, a mifelénk is nagyon népszerű Sony Ericsson sokáig sikeresen és komolyabb konfliktusok nélkül működött, az utóbbi években azonban – Androidos Xperia okostelefonok ide vagy oda – komolyan megszaporodtak a bajok mind pénzügyi értelemben, mind pedig a partnerek viszonyát illetően.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, illetve a Sony által tervezett telefonos jövőképre, akkor a Mobilport cikkéből mindent megtudhatsz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)