Hirdetés

Nintendo, nem akarsz egy ilyen okostelefont készíteni?

|

Egy francia dizájner olyan Nintendo okostelefon koncepciót tervezett, amit lehetetlenség visszautasítani. Akarjuk a Nintendo Smart Boy-t.

Hirdetés

Ahogyan a Commodore PET névre keresztelt, retro játékokat futtató okostelefon esetében a C64 és az Amiga játékokkal nosztalgiázhatunk, úgy egy új koncepciós terv, a Nintendo Smart Boy annak érdekében született meg, hogy a Game Boy címeket élhessük át újra, ezúttal modern köntösbe bújtatva. 

A thaiföldi székhelyű francia tervező, Pierre Cerveau zsenijét tükrözi a Nintendo Smart Boy névre hallgató koncepció, amely ötvözi az Androidos okostelefonokat a Nintendo klasszikus Game Boy készülékével.

Cerveau páratlan érzékkel keresztezte a retro kézikonzol dizájnját a mai, modern kor elvárásaival, ráadásul cserélhető modulokkal látta el, így akár 128 GB tárhellyel, 13 megapixeles kamerával vagy nagyobb akkumulátorral is használható lenne, továbbá az eszköz még egy szabadon fel- és lecsatolható "Game Bat" kontrollert is kapott, amelyet használva tényleg megidézhetjük kicsit a múltat ebben a felgyorsult világban. 

Érdemes még megemlíteni a rendkívül jópofa "8-bites, energiatakarékos üzemmódot", valamint a Nintendo nemrég elhunyt elnökének, Satoru Iwatának emlékére dedikált "In loving memory" modult is, igazán szép gesztus. 

Hogy a Nintendo Smart Boy koncepció elkészül-e valaha, azt egyelőre nehéz lenne megmondani, de pont az ilyen ötletekkel lehetne kicsit felrázni a piacot.

Ti örülnétek neki, ha megvalósulna? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)