Hirdetés

PlayStation 4 megjelenés, jótékony és hordozható GameStar - mi történt a héten?

|

Szeretünk magunkkal foglalkozni, mert az egészséges önzés segít megelőzni a depressziót. Ezért most beszéljünk rólunk. Aztán persze van még itt érdekesség bőven.

Hirdetés

Szolgálati közlemények érkeznek, szóval ha érdekel titeket, hogy mi is történik most éppen a GameStar háza táján, akkor nagyon jó helyen jártok. És most nem csak azért, mert imádnivaló srácok vagyunk, ezüstszín aurával, nyitott szívcsakrával, ölelésre tárt karokkal, vidáman kacsintó harmadik szemmel, spirituálisan vezetve téged utadon, hanem azért is, mert egy csomó érdekes és izgalmas dolog történik most mifelénk, amelyből kár lenne kimaradni.

Először is ünnepeljük azt, hogy megjelent a 2013/11-es GameStar magazin, amelyhez ajándékba kaptok egy steames Homefront teljes játékot, valamint egy egy hetes Xbox Live Gold kódot. A tartalom is zseni, de ezt majd döntsétek el ti, ha rongyosra olvastátok már az újságot, viszont fizikai képtelenség nem kiemelni azt az egészen elképesztő előfizetői akciót, ami miatt az egész szerkesztőség szíve oly hevesen dobog már az elmúlt hetekben.

Így van, lehet örülni, a GameStar év végi előfizető akció ugyanis még sosem volt ennyire színes, sokrétű, mindenkinek ajándékot adó, figyelmes és odaadó, legszívesebben hátra vinném az iskola mögé (aki érti, érti - Ender általában érti). Szóval az a helyzet, hogy nagyon sokat küzdött a csapat azért, hogy ennyi minden lehessen az előfizető akcióban, mazur, Mocsy és Chava is odatették magukat szépen, hogy 2014-ben GameStar előfizetőnek lenni a legzseniálisabb dolog legyen. Közben a GSO mobil oldala is megújult, Krisztián (akit Meggymag kommentelőként ismerhettek, ne kérdezzétek, hogy sikerült ilyen hülye nevet választani, de egyébként szintén ő az, aki válaszolni szokott a VIP kártya kapcsán beérkező kérdésekre) és a programozók csapata tákolt össze egy sokkal modernebb és funkciókban lényegesen kényelmesebb mobiloldalt, hogy végre bárhol, bármikor lehessen minket olvasni. Akár ezt a cikket is.

És még mindig csak magunkról beszélek, de elérkeztünk a szerintem legfontosabb dologhoz ebben a cikkben: jövő pénteken, vagyis november 22-én ismét lesz GameNight! Ez nem csak azért zseni, mert Insert Coin néven fut (vagyis a játéktermi hangulatot igyekszünk visszahozni), hanem azért is, mert ennek keretében a versenyekre való nevezésért, illetve magáért a játékért egy általatok meghatározott összeget (10 forinttól, ameddig gondoljátok) kérünk tőletek. Az összegyűlt pénzt a GameStar kiegészíti és felajánlja a Dr. Kállay Ferenc alapítványnak, a fül-orr-gégebeteg és hallássérült gyermekek megsegítésére. Próbálunk tehát valami igazán hasznosat tenni, és szeretnénk, ha segítenétek minket ebben. Szóval itt a Facebook esemény, tessék visszajelezni, beírni a naptárba pirossal, és azt se felejtsétek el, hogy él még a Retro mémpályázat, amelynek győztesét a GameNight keretében jutalmazzuk, és eddig nem érkezett be olyan sok mém, hogy elégedetten mazsolázzunk.

Olyan szívesen mesélnék még a terveinkről, álmainkról, de ez a hét sokkal inkább a PlayStation 4 jegyében zajlott, volt itt PlayStation 4 teszt, premier játékok, olvasható PS4 kézikönyv, de már az első hibákról is szó esett, erre hamar befutott a hivatalos válasz, aztán már a kék halál is felütötte fejét. Egy kicsit kellemetlen volt az is, hogy az első exkluzív PS4 játék értékelések (Killzone: Shadow Fall és a Knack) nem lettek kimagaslóak, jómagam azóta is értelmezési vitát folytatok pár emberrel, hogy miért is neveztem csalódásnak ezt az tényt, de bízom benne, hogy sokak számára érthető, ha sokat várok egy generációs premiertől. Sajnos egyelőre nincs átütő erejű rajt (ettől azért nem ment a falnak a Sony), bár a Resogun kifejezetten jó és meglepő módon a Need for Speed: Rivals is egészen korrekt számokat zsebelt be (mielőtt az első "de bezzeg a Killzone is hasonló számokat kapott, akkor az miért rossz?" jellegű komment fényre bolonduló éjszakai bogárként repkedne be a kommentek közé, leszögezném, hogy az NFS címektől nem vártam túl sokat az elmúlt években, bár a Criterion féle Hot Pursuit kifejezetten tetszett). Szerencsére a használt játékok tekintetében legalább nem változtatott politikát a Sony, bár ettől is féltek páran. Aztán persze „társadalmilag haszontalan, bár mégis sokakat vonzó" tartalomként befutott pár kísérleti vállalkozás, a konzol szétlövése és megmikrózása valamiért elképesztő kattintást hozott, bár sokan felháborodtak az értelmetlen pusztításon. Mi inkább csak elmélyült, szakértő tesztet készítettünk a PlayStation 4 kontrollerről, amelyről bátran kijelenthetem, hogy konzol nélkül egyáltalán nem olyan szórakoztató. 

Egyébként még a South Park is foglalkozott a next-gen konzolok megjelenésével (ez mondjuk nem túl meglepő), a Sony pedig igyekezett további bejelentésekkel megnyerni az éppen zajló háborút. Kiderült, hogy lesz új Uncharted, errefelé korábban próbálható ki a Destiny, bővülget a The Last of Us, és pofás lesz az InFamous: Second Son. Még a régi Snake is felbukkan, hogy minden rajongó elégedetten bólogasson - lehetőleg a pénztáraknál (Japánban a Metal Gear Solid 5 például egészen csodás kollekcióban lepi el a piacot). Mindezek fényében már nem is annyira meglepő, csupán kellemes adalék, hogy a legfrissebb elemzések szerint ismét szárnyal a játékipar. És persze nem csak a PS dolgok miatt, mindenki pezseg, a PC-sekre külön mennyország vár.

Tökösek vagyunk. Lesz itt Warcraft remake, Warcraft mozifilm, új WoW kiegészítő, újrakezdett Titan, gyönyörű indie horrorjáték, új Transformers játék, Humble Store, szexjáték Oculus Riftre, pofás harmadik Dragon Age, GTA Online frissítésOddworld: New 'n' Tasty, és akkor még emelhetjük az egyébként sem szegényes mezőnyt az olyan bejelentésekkel, mint a Middle-earth: Shadow of Mordor (ez zseniálisan jó hír szerintem), vagy éppen egy Fallout 4 (na jó, ez még nem bejelentés, de ettől még zseniálisan jó hír szerintem). Az pedig csak hab a tortán, hogy még a kutyaszar is lehet alapötlet egy játékhoz. Főleg akkor, ha aranyból van.

Ha pedig már mindennek feltétlenül értelmet keresünk, akkor idén annak van mindent kizáróan értelme, hogy az ember kilátogasson a PlayIT Showra december 1-én, ahol annyira durva leárazások lesznek, hogy csak pislogunk. Viszont korábban törjük a malacperselyt, mert készül éppen egy Leslie L. Lawrence kalandjáték, amelyet magánemberként is támogatunk, szóval fogtok még hallani róla GSO-n is, ebben biztos vagyok. 

 

Szóval sűrű volt a hét. Volt még Thor: Sötét világ kritikaDeadfall Adventures tesztThe Raven: Legacy of a Master Thief - A Murder of Ravens teszt, és még egy Dark Souls II előzetes is beesett Flatline tollából. Mondhatnék még ezer dolgot, de inkább kényelmesen hátradőlnék és meginnék valamit. Vasárnap este van, mehet a jég a pohárba, és „Vegyetek GameStart!". Most akár egész évre előre, mert így mulat egy úr.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)