Hirdetés

Riddim Ribbon feat. The Black Eyed Peas - iPhone/iPod Touch teszt

|

Audiosurf iPhone-ra? Nem, ez valami más.

Hirdetés

A Tapulous világ életében főként azzal foglalkozott, hogy zenei játékokat készítsen iPhone-ra és iPod Touch-ra. Eddig főleg a Tap Tap Revenge számtalan részével váltak ismerté, ám most új színt visznek a ritmusjátékok szórakoztató világába, ez pedig a Riddim Ribbon, amiben ahelyett, hogy gombokra kellene ráböknünk, egy gömböt irányítva vagyunk kénytelenek a vonalon maradni, természetesen zene kíséretében. Az első rész főként a The Black Eyed Peas zenekar munkásságára koncentrál, de némi befektetéssel két Tiesto, valamint egy Benny Benassi szám is elérhetővé válhat.

Ez tényleg nem az Audiosurf

A Riddim Ribbon feat. The Black Eyed Peas-t főleg a PC-n hihetetlen sikereket elérő casual játékhoz, az Audiosurf-höz tudnám hasonlítani. Egy gömböt irányítunk, melyet egy vonal mentén kell végigvezetni a készülék döntögetésével, lehetőleg minél pontosabban. A vonalon találhatóak ezüstszínű gömbök, ezek nagy részét muszáj felvenni, hiszen ha nem tesszük meg, nem tudunk továbbjutni a pályán található ellenőrzőpontokon. Minden ellenőrzőpont után kettéágazik a vonal, és választhatunk két remix között, majd egy újabb ellenőrzőponthoz érve újra egyesül a vonal. A következő lehetőségnél nem muszáj ugyanazt választanunk, amit előbb, mehetünk a másik remixre is, ezzel a saját zeneszámunkat megalkotva. Nem csak itt van választási lehetőségünk, hanem a pálya közben is, bizonyos pontokon effekteket adhatunk a zenéhez, ha egy felsőbb platformra ugrunk. Az ugrás itt automatikusan működik a kidobóról, ám van, hogy magunknak kell ugrani, ezt az iPhone/iPod Touch felfelé/előre mozgatásával tehetjük meg, attól függ, hogy tartjuk, ám ezt nem mindig sikerül elérni. A gömböt egyébként, ahogy már fent is írtam, a kézikonzol jobbra-balra döntögetésével tartjuk a megfelelő helyen, ezzel különleges játékélményt kapunk.

Találkozzunk félúton!

Mint azt a játék címéből ki lehet találni, a számok főleg a The Black Eyed Peas-től származnak, de lehet letölteni más dalokat is, némi pénzmagért cserébe. Alapból három dalt találunk, ezek a Meet Me Halfway, a Boom Boom Pow és az I Gotta Feeling, valamint ezek remixei, első két szám esetében kettő-kettő, harmadik szám esetében négy darab. A letölthető számok egyelőre: Tiesto - Louder Than Boom és Escape Me, illetve Benny Benassi - Satisfaction, számonként négyféle remix-szel. Minden zeneszámnál három nehézségi fokozat érhető el, és érezhető is ezek között a különbség. Én őszintén megmondom, annak ellenére, hogy főleg a rockzenére van beállva az agyam, szeretem a The Black Eyed Peas zenéjét. Azonban a remixek, hát finoman szólva nehezen emészthetőek, és csalódást okozhatnak a banda rajongóinak.

Ha megadják azt az opciót, hogy az alap, változatlan dalt hallgatva is végig lehessen menni a pályán, akkor nem lenne gond, azonban így, hogy két remix között kell választanunk, sokak kedvét el fogja venni a játék. Mondhatnám azt is, hogy hang nélkül játsszanak vele, de annak annyi értelme van, mint szinkronizált filmet kikapcsolt hangszóróval nézni. Persze azért akik a techno zenéhez vannak szokva, azok kedvelni fogják minden bizonnyal. A játék szavatossága annak ellenére, hogy csak három szám található benne meglehetősen hosszú, mert többféle kombinációban játszhatjuk le a slágereket, így aki mindenféle módon meg szeretné hallgatni kedvenc zenéjének felturbózott változatát, az sokáig el lesz vele. Azt hiszem a Riddim Ribbon egyetlen hibája, hogy rétegjáték: az ember vagy úgy rátapad, hogy nem lehet kivenni a kezéből az iPhone-t, vagy mindjárt az első remixválasztásnál kilép, és le is törli az alkalmazást. Megvárjuk a következő részek érkezését, hátha abban jobb számokkal találkozunk.

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)