Hirdetés

PSPhone készül - A Nikkei jelenti

|

Többször felmerült már a pletyka, hogy a Sony piacra fog dobni egy olyan telefont, ami játékgép is egyben - a Nikkei szerint hamarosan el is indul a fejlesztés.

Hirdetés

Arról, hogy ilyen készülék esetleg készül, már többen írtak, több spekuláció is napvilágot látott, de hivatalosan a Sony még sosem jelentette be a fejlesztés tényét, vagy magát a készüléket. Azonban most, a neves üzleti a lap, a Nikkei azt a hírt közölte, hogy az iPhone és iPod hihetetlen sikerének köszönhetően biztosra vehető, hogy a Sony is ki fog fejleszteni egy telefon + játékgép hibridet, amellyel a jelenleg egy szereplős "hibrid" piacot uraló Apple ellenfele lehetne.

A Sony 3 évtizede dobta piacra első Walkmanjét, ezzel uralta a piacot. Ugyanígy a Discmannel is hírnevet szerzett. De most nagyon messze lemaradva kullog az iPOd és iPhone mögött a hordozható zenei piacon.

Mivel azonban rendelkezésükre áll mind a játék (PSP), mind a telefon (Sony Ericcson) technológia, így júliusban elindul egy új készülék fejlesztése, amely egyesíti a hordozható játék-konzol és a mobiltelefon képességeit és lehetőségeit direkt versenytársat biztosítva ezzel az Apple termékeinek..

Ezt az is indokolja, hogy olyan "klasszikus" konzolos fejlesztők, mint a Capcom vagy a Square Enix már kínálnak játékokat iPhone-ra és iPod-ra, amivel veszélyeztetik a PSP és a Nintendo DS piacát.

A Sony egyelőre nem kommentálta a japán üzleti lap értesüléseit (a képen látható kreálmány a Kotaku illusztrációja)

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)