Hirdetés

Tizenegymillió forintot költött mikrotranzakcióra egy tini

|

Nagyapja hitelkártyáját használva nagyjából 37000 eurót költött el játékbeli aranyra egy 15 éves fiú, aki valószínűleg pontosan tudta, mit csinál.

Hirdetés

Sok szülő találkozott már azzal a rendkívül kellemetlen esettel, amikor felügyelet nélkül odaadja a gyereknek az okostelefont vagy táblagépet, a gyermek pedig játék közben mínuszba jutattja a banki egyenleget.

Egy 15 éves tinédzser fiú 11,3 millió forintnak megfelelő összegért vásárolt aranyat a Game of War: Fire Age nevű free-to-play játékban. A kártya, amire a vásárlások összege terhelődött, a nagyapjáé, adatait édesanyja adta meg neki, amikor segítséget kért eBookok vásárlásához. A srác ezután saját iTunes felhasználói fiókjával is összekapcsolta, és pár hónap alatt jelentős adósságot halmozott fel. Állítása szerint nem tudta, hogy valódi pénzt költ, de ez azért egy 15 évesnél, aki a szüleinek segített beállítani fiókjukat, nem igazán hihető. Csak a bank és a fejlesztők jóindulatában bízhatnak, de azért ezt nyugaton sem lehet két mondattal elintézni.

A szülőknek azt javasoljuk, hogy konfigurálják megfelelően eszközeiket, ha már mindenképp a gyerek kezébe akarják adni azokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)