Hirdetés

Unearthed: Trail of Ibn Battuta - Szaúd-Arábia első multiplatform játéka

|

Bizony, most már Szaúd-Arábia is büszkélkedhet egy játékkal, lássuk miről is van szó.

Hirdetés

Az Unearthed: Trail of Ibn Battuta alcímszereplője teljes nevén Abu Abdullah Muhammad Ibn Battúta, aki 30 éven keresztül utazott, így sikerült bejárnia az arab világ nagyrészét (még Marco Polo-nál is többet volt úton).

A játékot egy bizonyos Semanoor International nevű cég készíti, főleg PlayStation 3-ra, de a Sony konzolja mellé megjelentetik még PC-re, Mac OSX-re, iPhone-ra, iPad-re, iPod Touch-ra és Androidos készülékekre is. Sőt, Unearthed Online címmel Facebook-játékot is indítottak, ami már elérhető.

Az Unearthed külsőnézetes akció-kaland lesz, mely a Közel-Keleten játszódik. A történet szerint Faris Jawad szerencsevadász és archeológus nővére, Dania Marokkóba utaznak egy hívásra. A bonyodalom ott kezdődik, amikor Faris kénytelen szövetséget kötni egy katonai vezetővel, fegyverkereskedőkkel és csempészekkel is... A testvérpár végül Ibn Battúta útját is bejárja, bár nem 30 év alatt.

A látványért a Unity engine fog felelni, pl. ilyet használ a BattleStar Galactica Online is. A fejlesztők épp azért vállakoztak erre a sok platformra, mivel a Unity az összes fentebb felsorolt eszközt támogatja. Sőt, van már előzetes is, "jól-megmondom-mély-hangon" narrációval és néhány felirattal. Nem, gameplay még nincs:

Ami mindenképp érdekesség, hogy a játékot epizódikusan fogják kiadni, a részek végén nagyobb csattanókkal (arab és angol nyelven). Az Unearthed: Trail of Ibn Battuta "hamarosan érkezik", ez pedig nem túl konkrét, de az idei megjelenés reálisnak tűnik. Reméljük nem egy újabb Uncharted-klónnal lesz dolgunk, és a Szaúd-arábiaiak egy remek játékkal rukkolnak elő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)