Hirdetés

Unreal Engine 3 iPhone/iPod Touch alá

|

2009-ben elfogadtatta magát, mint játékplatform, 2010-ben pedig még magasabbra tör - ez az iPhone.

Hirdetés

S persze az iPod Touch, mielőtt elfelejteném. Ez a két masina, ileltve a hordozható kütyük piaca felkeltette az EPIC figyelmét is, akik magát az Unreal Engine 3-at fejlesztik.

A gondolatot tett követte, így elkészült az Unreal Engine 3 speciális változata, amelyen iPhone és iPOd Touch játékokat lehet fejleszteni. AZ engine-nek OpenGL ES 2.0-er van szüksége, így a régebbi modelleken nem fog futni, de az újabbakon igen. A közeljövőben lehet majd licencelni az Unreal Engine 3-at iPhonera, azonban az Unreal Development Kitnek (az ingyenes UE3) nem lesz része az iPhone változat. Ennek ellenére igencsak előnyös lehet a jövőbeli fejlesztők számára hogy ugyanazon a környezeten belül fejleszthetnek a legismertebb platformokra.

Az EPIC egyelőre nem tervezi bármilyen iPhone játék kifejlesztését, de komolyan figyelik a kézi-konzol piacot, és néhány éven belül akár a Gears of War is megjelenhet majd valamilyen hordozható kütyün - ehhez az ilyen készülékek grafikus chipjeinek és tárolókapacitásának kellene nagy mértékben fejlődnie. Szakértők szerint egy tipikus okostelefon 3-5 éven belül lesz erősebb hardverileg, mint jelenleg az Xbox 360, így az ilyen "komoly" játékok majd akkor lesznek várhatóak.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)