Hirdetés

We Rule - iPhone/iPod Touch teszt

|

Van nékem egy királyságom, annak élén ki más álljon?

Hirdetés

A közösségi játékok, főleg mostanában, olyan magas népszerűségnek örvendenek, hogy szinte már alig vagyunk képesek elhinni. Van, aki a munkából nem azért rohan haza, hogy a családjával legyen, hanem hogy learassa a brokkolit, mielőtt az lerohadna, s kárba veszne. Ugyan a világ legnépszerűbb közösségi játéka, a Farmville elérhető iPhone-ra és iPod Touch-ra, nézzünk inkább valami olyat, ami hasonlít ugyan hozzá, ám sokkal régebben jelen van.

Mindenhol béke honol

A We Rule-ban egy királyság élére kell állnunk, s főként a mezőgazdaságból egyre magasabb szintre fejleszteni azt. Attól, hogy királyok vagyunk, nem kell harcolni senkivel, minket sem támad meg senki, a világ békésebb nem is lehetne. Sőt, nem hogy nem támadnak meg minket, de segítenek is rajtunk, erre később visszatérek. Eleinte van egy kastélyunk, meg néhány bevetetlen termőföldünk, melyre ingyenesen beszerezhető, gyorsan érő, azonban elég csekély bevételt hozó kukoricát ültethetünk. Természetesen az XP rendszernek köszönhetően egyre nagyobb értékű zöldségeket vásárolhatunk, melyek egyrészt egyre több aranyba kerülnek, másrészt lassabban is érnek. Egy idő után azonban nem csak ez marad az egyetlen bevételi forrásunk, hiszen bizonyos pénzösszeg és fejlettségi szint megszerzése után már házakat is vehetünk birtokunkra, melyben kis emberkék laknak, akik készséggel adóznak nekünk 4 óránként 4 aranyat és 2 XP-t. Ha még fejlettebbek leszünk, növelhetjük birtokunk nagyságát, így egyre több épületet építve. Szintenként plusz egy új termőföldet helyezhetünk el, így ahogy egyre több van, egyre több zöldséget plántálhatunk, így gyorsabban fog jönni a pénz.

Mivel a játék egy szerveren tárolja királyságunkat, a zöldségek valós időben érnek, tehát ha azt írja a játék, hogy 12 óra múlva tudjuk leszedni mondjuk a varázskarfiolt (nyugalom, csak két „varázszöldség" van, és csak azért „varázslatosak", mert piszkosul sokat érnek), és azt este 8-kor ültettük el, akkor begyűjteni legkorábban reggel 8-kor fogjuk tudni. Oda kell azonban figyelni, hogy minél előbb szedjük össze a terméket, ugyanis egy idő után lerohad, és akkor kárba veszett a belefektetett pénz. A zöldségtermesztés és a polgárokra kivetett adó mellett még manufaktúrákat is építhetünk, akik bizonyos időközönként szintén hajlandóak nekünk adni bevételük egy részét. A manufaktúrákat más játékosok is dolgoztathatják, ha ellátogatnak birtokunkra, és leadják rendelésüket. Mi eldönthetjük, hogy adott pénzért elvállaljuk-e, vagy épp mással vagyunk elfoglalva, nem érünk rá. Ezt persze mi is megtehetjük más játékosokkal, hogy benézünk hozzájuk, és rendelünk tőlük valamit, amivel mindketten jól járunk. Birtokainkat az utolsó részletekig testre szabhatjuk, az utat mi építhetjük ki, mindennek mi választhatjuk meg a helyét, sőt, később át is helyezhetjük azokat. Folyót, tavat tehetünk le, vagy akár erdőkkel, zászlókkal, bokrokkal, virágokkal színesíthetjük birodalmunkat. Bizonyos szintek után újabb üres telkek nyílnak meg, ahova további házakat, termőföldeket, ilyesmiket telepíthetünk.

A Plus+ keretrendszernek köszönhetően több elérhető célt is kapunk, amiket elég könnyű teljesíteni. Nem gondoltam volna, hogy engem valaha is beszippanthat egy ilyen játék, de mivel ingyenes, gondoltam kipróbálom. Javaslom ti is tegyétek azt!

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)