Hirdetés

85 millió fiatal kezdett kódolni a Minecraft miatt

|

Most tessék azt mondani, hogy ezeknek az átkozott játékoknak semmi haszna, csak a vér, meg az erőszak.

Hirdetés

Amikor annak idején megjelent a Minecraft, sokfelől lehetett hallani, hogy ez a játék aztán az égvilágon semmi újat nem nyújt: építős, bányászós, láttunk már ilyet, ráadásul milyen ez a kockás grafika már...? Ehhez képest egyrészt elég szép kis őrület lett belőle világszerte, másrészt még azoknak is az orra alá dörgölhetünk tényeket, akik szerint a számítógépes játék maga az ördögi métely.

Hirdetés

A Microsoft és az ötödik születésnapját ünneplő Code.org ugyanis nyilvánosságra hozta azt a valóban szép adatot, miszerint a Minecraft Kódolás órája programjuk már több mint 85 millió fiatalnak mutatta be a kódolás világát.

Ha belegondolunk, a recept irtó egyszerű: végy egy olyan szórakozási formát, amit a fiatalok imádnak (tavaly ilyenkor már 55 millió aktív játékossal a Minecraft tökéletesen megfelel mindennek), és ezzel hívd fel a rajongók figyelmét egy ehhez kapcsolódó fontos dologra. A Kódolás órája egy olyan kezdeményezés, amely a játék irányából csábítja át a fiatalokat a számítástechnika alkotó világába azzal a jó értelemben vett mézesmadzaggal, hogy ne csak játsszanak, hanem merüljenek bele még jobban a játék mögötti háttérmunkába, alkossanak saját játékokat vagy az itt megszerzett tudást hasznosítsák későbbi szakmai életükben.

A Minecraft világához kapcsolódó videókkal, játékokkal és egyéb aktivitásokkal a jelek szerint tényleg sikerült sokakra hatást gyakorolni. Ahogy a Kódolás órája weboldalán megfogalmazzák, minden diáknak lehetőséget kell adni arra, hogy mélyebben beletanuljon a számítástechnikába, még akkor is, ha nem teljesen ezen a területen szeretne később dolgozni. A kódolás alapelveinek megértése például segít fejleszteni a problémamegoldó képességeket, a logikát és a kreativitást. Ez a szakma azonban tényleg annyira átjárja a modern életet, hogy érdemes minél előbb belekóstolni, akár már gyerekkorban. Aztán még az is lehet, hogy akik most a Minecraft miatt kezdték kódolási szárnypróbálgatásaikat, pár éven belül új kedvenc játékainkkal fognak megörvendeztetni minket, szóval köszönjük ezúton is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)