Hirdetés

Bajnokot avattak a FIRST LEGO League SUPERPOWERED Nemzeti döntőn

|

Három magyar csapat is nemzetközi kvalifikációs helyet szerzett.

Hirdetés

Szegeden, a Karolina Iskola épületében lezajlott a FIRST LEGO League nemzeti döntőjére, megvannak tehát azok a csapatok, akik immár a nemzetközi porondon képviselhetik hazánkat, külföldi is megmutathatják, hogy LEGO-építésben és robotprogramozásban bizony nincs párjuk. 

A nemzeti döntő első, második és harmadik helyezett csapata a nemzetközi fordulókra nyer kvalifikációt. Az abszolút bajnok az Egyesült Államokban rendezett World Festival nemzetközi döntőre nyert kvalifikációt, a második helyezett a marokkói Morocco Open International versenyre jutott ki, míg a bronzérmes ugyancsak az USA-ba utazhat, egészen pontosan a Western Edge Open versenyre.

Hirdetés

Az összesített végeredmény a következőképpen alakult:

  1. Izidumbu
  2. Blokkolók
  3. Over Engineering
  4. Kastélydombi Nyerő Kockák
  5. Mobilis Bits MRGT

A fenti alapján az Izidumbu, Blokkolók és Over Engineering formációk jutottak tovább. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium két csapata az Egyesült Államokba, egy barátokból szerveződő Blokkolók pedig Marokkóba utazhat.

További díjazottak:

  • Legjobb innováció: Mobilis Bits MRGT
  • Legjobb alapértékek (csapatszellem): Over Engineering
  • Legjobb robotkonstrukció: Kastélydombi Nyerő Kockák
  • Legjobb robotfutam: Kastélydombi Nyerő Kockák
  • Legjobb edző (életműdíj): Nádori Gergely - AKG
  • Feltörekvő díj: Kardroid
  • Motiváció díj: Keresztúri Ninjagók
  • Áttörés díj: Fabton

Fotókat ide kattintva érhettek el a rendezvényről.

Nyitókép: FIRST LEGO League Magyarország / Facebook

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)