Hirdetés

Nagy sikerrel zajlott le a FIRST LEGO League budapesti döntője

|

19 csapat és közel 2500 résztvevő volt jelen az FLL-en, valamint az azt kísérő innovációs kiállításon.

Hirdetés

A hétvégén az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot mindenféle robotok lepték el, akik 9-16 év közti fiatalok irányítása alatt végeztek a vaj odaadásánál bonyolultabb feladatokat.

Hirdetés

Az FLL budapesti döntőjén 19 csapat mérkőzött meg, hárman jutottak tovább a nemzetközi versenyre. Az idei megmérettetés központi témája az űrkutatás volt. Még az Európai Űrügynökség magyarországi Üzleti Inkubátorháza is beszállt segíteni, melynek zsűrijében az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan is szerepelt. Egy hosszabb összefoglalót olvashattok az egész eseményről a HelloWorld Online-on, alább pedig belenézhettek, milyen volt maga a verseny.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)