Hirdetés

Ezért lesz érdemes eljönni a HelloWorld táborba

|

Érdekelnek a robotok és a programozás? Még nem múltál el 14 éves? Szeretnél igazi profiktól tanulni? Akkor a HelloWorld Tábor neked való hely.

Hirdetés

Ahogy haladunk előre az újabb és újabb technológiai vívmányokkal, annál inkább válik nyilvánvalóvá, hogy a jövő nyelve a programozás. Ma már szinte minden berendezésünket valamilyen szoftver működteti, nem is beszélve a nagyobb iparágakban használatos irányítási rendszerekről (mint pl. a közlekedés vagy az energiaellátás), ahol szintén kezdenek egyre nagyobb teret nyerni a szoftveresen automatizált megoldások.

Ennek tudatában már belátható, hogy esetleg érdemes lenne egy kicsit elébe menni ezeknek a rohamos változásoknak és a gyerekeknek már most megtanítani néhányat azokból az ismeretekből, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán. Külföldön erre már többféle kezdeményezés is van, mint pl. a BBC által iskoláknak ajándékozott micro:bit számítógép, vagy a világszerte sikeres Hour of Code mozgalom.

Erre nyújt kiváló lehetőséget a PC World szervezésében megrendezésre kerülő HelloWorld tábor, ahol a 10-14 éves gyerekek profi szakmabeliektől, illetve pedagógusoktól tanulhatják meg az alapokat olyan formában, ami legalább annyira játékos és szórakoztató, mint amennyire tanulságos.

Az alapvető készségfejlesztő programok és játékok mellett különféle könnyen tanulható foglalkozások keretében tanulhatnak majd a fiatalok, legyen szó egyszerű vizuális programozási feladatokról, robotok vezérléséről vagy akár 3D-nyomtatásról.

Az algoritmikus gondolkodás, vagyis a feladatok lépésekre való lebontásának készsége elengedhetetlen a bonyolult problémák megoldásában. Ennek megtanulásához persze sokat kell gyakorolni, viszont szerencsére manapság már nem kell bonyolult programnyelvekbe beleásnunk magunkat.

Az olyan eszközök segítségével, mint pl. a LEGO nagysikerű Mindstorms készlete a gyerekek is könnyen elsajátíthatják ezt, illetve külön öröm, hogy ellátogat a táborba a magyar fejlesztésű Codie játékrobotot fejlesztő csapat is, így akár intuitívan, okostelefonon is programozhatnak majd a táborozók.

A mindennapos strandolás mellett lesznek egyéb programok is, "hagyományos" játékok, illetve szakmabeliek tartanak érdekes előadásokat a munkájukról.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődéset, mindenképpen látogass el a HelloWorld tábor hivatalos oldalára, ahol mindent megtudhatsz a jelentkezés módjáról és feltételeiről. Siess, mert csak véges számú hely van!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)