Hirdetés

A Project Armstrong verseny izgalmas űrkalandra hív

|

Egy földöntúli kihívással vár benneteket, ahol a célotok eljutni Jupiter egyik holdjára, az Európéra, és idegen élet nyomai után kutatni.

Hirdetés

Szereted az űr tematikájú játékokat és a versenyzés sem áll tőled távol? Az Arm Hungary csapata izgalmas kihívással készült a tapasztalt programozók és az informatikus hallgatók számára!

A verseny háttértörténete

Európé a Jupiter legkisebb holdja a négy Galilei-hold közül. A külső héja vízjégből áll, alatta folyékony vízóceán található, míg kisméretű magja vas-nikkel ötvözetből tevődik össze. Jeges felszíne - bár keresztül-kasul futó árkok és barázdák tagolják - meglepően sík. A folyékony víz feltételezhető létezése spekulációkat indított el arról, hogy az Európé óceánjaiban talán létezhet élet…

Hirdetés

Két nappal ezelőtt a szigorúan titkos Project Armstrong teljes csapata tisztázatlan körülmények közt eltűnt. Miközben egy elit mentőcsapat azonnal a keresésükre indult, a projektnek folytatódnia kell! Te egy speciálisan képzett fejlesztőmérnök szerepét játszod a Tiger Team-ben, amit azért hoztak létre, hogy a projektet sikeresen befejezze: el kell juttatni egy apró űrhajót az Európéra, és ott idegen élet nyomai után kutatni.

A verseny menete

A verseny angol nyelven zajlik és két fordulóból áll. A használt programozási nyelv C.

A selejtezőn a feladatod az Európén való sikeres landolás. Sajnos az űrhajó leszálló lábait irányító firmware nem készült el teljesen a kilövéskor. Ezért csapatoddal egy új verziót kell fejlesztened és mire az űrhajó belép az Európé gravitációs mezőjébe, a landoló egység firmware-ét "Over The Space" frissíteni kell. A firmware egy C-ben fejlesztett, közvetlenül a hardware-en futó applikáció (operációs rendszer nincs). 

Űrkutatók még 2013-ban megfigyelték, hogy az Európé jeges felszíne az árapályerők miatt megreped és rajta gejzírek keletkeznek, amiken aztán a jégkéreg alatti óceánból vízpára lökődik ki. A döntő során a legjobb 6 csapat feladata egy ilyen gejzír megközelítése és vizsgálata. Ehhez a kihíváshoz egy önvezető holdjáró irányítóegységét kell beprogramoznotok.

 

Jelentkezés és nyeremények

A versenyre 2-3 fős csapatban tudsz jelentkezni március 27. éjfélig a www.projectarmstrong.hu-n! 

A versenyen a szakmai tapasztalaton és a felejthetetlen élményeken túl értékes nyeremények is várnak rád: 

  • 1. helyezett csapat: 250 000 Ft értékű műszaki utalvány csapattagonként
  • 2. helyezett csapat: 125 000 Ft értékű műszaki utalvány csapattagonként
  • 3. helyezett csapat: 50 000 Ft értékű műszaki utalvány csapattagonként

Melegíts be a kihívásra minijátékunkkal! Mielőtt elindulhatnál az Európéra, össze kell szerelned és be kell programoznod az űrhajó vezérlőegységét. Próbáld ki magad és nyerj akár egy VR Vidámpark ajándékkupont!

A verseny szervezőjéről

Az Arm a napjaink online világát alakító technológiák meghatározó képviselője. Megoldásaink több mint 160 milliárd eszközben vannak jelen: az okostelefonoktól a szuperszámítógépekig, az egészségügyi eszközöktől a mezőgazdasági szenzorokig, a távközlési bázisállomásoktól a szerverekig. 

A budapesti irodánkban, elhivatott és tehetséges szakemberekből álló innovatív csapatunkban jelenleg 110 hardver- és szoftvermérnökünk dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)