Hirdetés

E3 2018 - Xbox sajtókonferencia összefoglaló

|

Végre nem csak a levegőbe beszélt a Microsoft, több évnyi kellemetlen időhúzás után végre azt adták, amire vágytak a rajongóik: trailert, trailert, majd még egy kis trailert.

Hirdetés

A legtöbb valóban emlékezetes E3-as sajtókonferenciát nem az ékes szavak és a szép beszédek miatt zárjuk a szívünkbe, hanem a folyamatosan pörgetett arcletépően látványos előzetesek okán. A tavalyi konferenciát még el tudta maszatolni a Microsoft az Xbox One X bemutatásával, de idén már tényleg muszáj volt villantaniuk. Nos, oda is tették magukat keményen. 

Hirdetés

Rögtön az egyik legnagyobb sorozatuk új epizódjának előzetesével indult a móka. Egyelőre nagyon keveset tudunk a Halo Infinite-ről (ugyanis ez lesz a legújabb Halo epizód címe), de az biztos, hogy a történet középpontjában ismét a jó öreg Master Chief áll majd. Az ő összetéveszthetetlen sisakját látva egyszerre dobban meg megannyi Xbox One tulajdonos szíve. Az ígéretek szerint az új epizóddal friss irányok felé halad tovább a franchise.

Master Chief után egy sokkal cukibb jószágot mutattak meg nekünk, ugyanis újabb előzetes formájában tért vissza az Ori and the Will of the Wisps. A játék valamikor 2019 folyamán érkezik, sajnos pontosabb megjelenési dátumot nem kaptunk, pedig nagyon szeretnénk már kipróbálni az édes kis fehér maszat legújabb kalandját. 

A következő játékra nem hiszem, hogy sokan számítottak ezen a konferencián. A FromSoftware legújabb alkotása viszont valóban pont itt mutatta meg magát. Miközben néztük a közvetítést, mazur úgy fogalmazott, hogy "a FromSoftware felhúzta magát, és csinált egy jobb Nioh-t". A jelek szerint valóban valahogy így fest a dolog, a Sekiro: Shadows Die Twice kötelező lesz a stúdió rajongóinak.

A keleti kiruccanó után Todd Howard ugrott be kedélyesen és elmesélte, a mai naptól fogva az Xbox Game Pass felhozatalát erősíti a Fallout 4. Ha pedig már úgyis erre járt, hozott nekünk egy Fallout 76 előzetest is. 

Rögtön ezután a Life Is Strange alkotógárdájának legújabb munkáját csodálhattuk meg. A The Adventures of Captain Spirit is osztozik az említett játék univerzumán, ugyanakkor teljesen új főhőssel mesél el egy új történetet. Még ebben a hónapban megjelenik, ráadásul egyetlen fillért sem kell fizetnünk érte, hiszen teljesen ingyenesen érkezik.

Ó, igen. Emlékszik még valaki arra a bizonyos játékra, amit először 2014-ben mutattak meg nekünk, és úgy fest, végül idén sem sikerült kiadni? Pontosan, a Crackdown 3-ról van szó, amiben Terry Crews csodásan tud óbégatni, de lassan ez már senkit sem érdekel. Egy új trailer azért befutott a játékoz, fogyassza egészséggel, akinek kedve van hozzá.

Biztosak voltunk benne, hogy idén sem maradunk Metro Exodus videó nélkül és szerencsére nem kellett csalódnunk ezen a téren sem. A játék még mindig gyönyörű, a friss gameplay anyag mellett pedig a megjelenési dátumra is fény derült: 2019. február 22 lesz a nagy nap.

A Jégvarázs mese világába jutottak el a Kingdom Hearts 3 hősei a játék legújabb előzetesében, amelyet nézve kiűzhetetlenül véste bele magát fejünkbe a dallam: "Csak egy ici-pici hó kell..."

A Sea of Thieves kétségtelenül nem egy tökéletes játék, de azért az alapjai eléggé a helyükön vannak, csak még több tartalommal kéne megölteni a vázat. Erre remek alkalom lesz a most bemutatott két DLC. Nem tudom, hogy számoljátok-e, hányadik előzetesnél tartunk, de az iram tényleg észvesztő. A Microsoft elképesztő tempóban darálta a trailereket. 

Tegnap megígérték nekünk, hogy közelebbről is megismerhetjük majd a Microsoft konferenciáján a Battlefield V kampányának egyik történetét. Rövidke előzetest villantottak csak az első War Storyból, de ennek is nagyon örültünk. 

A Battlefield V rögvest jött egy játék, amelynek szintén biztosak voltunk az érkezésében, ugyanakkor azt sem tudtuk, hogy egészen pontosan melyik országban is kap helyet. Végül nem Japán lett a befutó, helyette a brit vidéki utakat vehetjük majd birtokba a Forza Horizon 4-ben. 

Egy story trailer erejéig a We Happy Few is feltűnt, ez pedig cseppet sem véletlen. A Microsoft elég durva bevásárlásba fogott és megvette a Compulsion Gamest, a Hellblade: Senua's Sacrifice-t fejlesztő Ninja Theoryt (ez a felvásárlás volt a leginkább meglepő), a State of Decay játékokért felelős Undead Labs csapatát és a Playground Gamest.

Washington D.C.-ben indulnak bevetésre a Tom Clancy's The Division 2 ügynökei, a várhatóan 2019 márciusában megjelenő játékból pedig egy hosszabb gameplay videót is megnézhettünk. Nagyon reméljük, hogy a kész verzióban is ugyanez a látvány fogad majd bennünket, és nem szembesülünk az idő múlásával általában egyenesen arányos minőségromlással. 

Ugyancsak a játékmenetéből mutatott meg egy keveset a Shadow of the Tomb Raider. Lara ezúttal tényleg élete egyik legkeményebb küldetésébe fog bele, mi pedig alig várjuk, hogy újra irányíthassuk őt. Erre idén ősszel lesz lehetőségünk, hiszen a játék szeptember 14-én jelenik meg.

Nem egy új Skate epizódot jelentettek be, nem is egy újabb játékot, aminek címében Tony Hawk neve tűnik fel, a Session viszont így is izgalmas lehet azok számára, akik régóta várnak egy újabb érdekes címre ebben a zsánerben. 

PC-n hosszú ideje hatalmas rajongótáborral bír a Black Desert Online, idén ősszel pedig Xbox One konzolon is elindul az MMORPG bétatesztje. Ne habozzatok, ha ti is ki szeretnétek venni a részetek mindebből, ritkán van lehetősége az embernek konzolon minőségi MMO-t játszani. 

Kezdett a show a hajrába kapcsolni, és mi még mindig nem veszítettük el az érdeklődésünket, sőt inkább csak kapkodtuk a fejünket a jobbnál jobb videók láttán. Nem is emlékszem már, mikor volt erre példa utoljára egy Microsoft konferencián. A friss bejelentések mellett nagy visszatérőkből sem volt hiány, a Devil May Cry 5 bejelentése például a helyszínen és valószínűleg a képernyők előtt is hatalmas üdvrivalgást váltott ki a nézőkből. 

A Cupheadre nem hétköznapi nehézsége miatt sokan fájdalmas emlékekkel gondolnak vissza, most azonban lehetőségük lesz törleszteni a játék felé, hiszen DLC-vel bővül az embert próbáló platformer. A kiegészítőnek hála a két csészefickóhoz egy kedves kis bögrecsajszi társul.

A következő blokk az anime-rajongók szívét tépte szét, legalábbis a gyönyörtől biztosan sokan kaptak a mellkasukhoz. A Jump Force ugyanis egy olyan játéknak ígérkezik, amelyben a Dragon Ball, a Naruto és a Death Note hősei akadnak össze egy közös bunyó erejéig. 

Anime vonal után az élőhalottak felé vettük az irányt, megkaptuk ugyanis a Dying Light 2 első előzetesét. Ismét egy folytatásról van szó, de azt gondolom ez pont egy olyan széria, amelynek bármikor érkezhet újabb epizódja, a rajongók garantáltan imádni fogják.

A bejelentő előzetes mellé rögtön egy játékmenet videó is érkezett.

Ugye ti is emlékeztek még a menő Battletoads békákra? A kigyúrt varangyok 2019-ben biztosan visszatérnek, a játékot pedig akár egyszerre hárman is tolhatjuk a kanapéra huppanva. 

Hála a szivárgásoknak, egyértelmű volt, hogy valamilyen formában a Just Cause 4 is helyet kap az idei E3-on. A bemutatott előzetes ismételten egy őrült játékot ígér, amelyben még a tornádókkal is meggyűlhet a bajunk. 

Az Xbox egyik legendás sorozatával, a Halóval kezdődött el az egész konferencia, a vége felé pedig bedobták nekünk a másik nagy falatot: nem is egy, hanem rögtön három új Gears of War játékot jelentettek be. Nyilván a legtöbbeket a számozott Gears of War 5 csigázott fel. Az új epizódban a negyedik részből megismert Kait lesz a központi karakter, a bejelentő videó mellett pedig rögtön egy ütős cinematic trailerrel is megdobtak minket.

Szintén érkezik (ugyan csak mobilokra) a Gears of War Pop, ami a népszerű játékfigurákkal vegyíti a Gears hőseit. Ugyancsak készül egy PC-s Gears of War, ami a Tactics alcímet kapja és egy egész osztagnyi katonát irányíthatunk benne még az első epizód történései előtt 12 évvel. 

Már majdnem elhittük, hogy vége az utóbbi évek legjobb Microsoft konferenciájának (amelyen egyébként szó volt arról is, hogy a Microsoft játékstreaming platformon ügyködik), de ekkor hirtelen meghackelték a showt. Rögtön egyértelművé vált, hogy a Cyberpunk 2077 zárja a műsort, a CD Projekt Red játékának első előzetese pedig azonnal felmosta velünk a padlót. 

Kétségtelenül nem ez volt a világ legjobb sajtókonferenciája, de saját léptékében hatalmasat ugrott előre a Microsoft. Az irány kiváló, most már csak még erősebben rá kellene gyúrni az exkluzív játékokra, és akkor borítékolható, hogy mindenki nyugodtabban néz majd rá nap mint nap a szobájában csücsülő Xbox One konzolra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)