Hirdetés

Az ASUS ROG igazi hardvérfürdőt rendez a ROG PlayIT Pluson

|

Az ASUS Magyarország marketing menedzsere, Gyepes Máté sok érdekességet mesélt nekünk a hamarosan rajtoló ROG PlayIT Plus rendezvénysorozatról és a cég terveiről is.

Hirdetés

Nem véletlenül vált a felnőtt gamereket megcélzó ROG PlayIT Plus névadó szponzorává az ASUS Republic of Gamers, a helyszínen brutális ROG masinák várják majd a játékosokat, amelyeken a legújabb címeket próbálhatják ki. A cég hazai részlegének marketing menedzsere (és a GS egykori hardverese), Gyepes Máté (vagy ahogy ti talán jobban ismeritek, Matteo) maga is nagy gamer, most őt kérdeztük az új rendezvénysorozat kapcsán, illetve arról is, hogy az ASUS milyen meglepetéseket rejteget egy új rendezvény névadójaként. 

GameStar: Miért döntött úgy az ASUS, hogy kiemelt támogatója lesz a PlayIT Plus rendezvényeknek?
Gyepes Máté: Ha jól emlékszem, a PlayIT Plus ötlete már tavaly ősszel felmerült a szervezők fejében, és a 2016-os szezont lezáró budapesti rendezvényen azon is ötleteltünk, mi egyebet lehetne még megmutatni, ami a Republic of Gamers márkához köthető. Eleinte nem az volt a cél, hogy támogatói szinten kiemelkedjen a ROG, viszont annyi programot dobtunk össze egy megbeszélésen, ami végül magával hozta a kiemelt státuszt. Kőkeményen a gaming hardverekről szól a Republic of Gamers, a ROG PlayIT Pluson pedig ez a hardveres megszállottság már nemcsak az ROG standon lesz jelen, hanem esport és modding terén is, általánosan, körbeölelve az egész rendezvényt.

GS: Mit terveztek a 18 éven felüli közönségnek? 
Gy.M: Nagy változásokat természetesen nem tervezünk, hiszen nem szeretnénk magunkból kétféle ROG-stílust mutatni. A ROG PlayIT Pluson azonban lecserélődnek a gépeinken futtatott játékok és VR-alkalmazások, illetve nagyobb hangsúlyt kap az úgynevezett Core Component termékcsalád - még több alaplap, még több videokártya, illetve egy-két exkluzív gép, amiket még nem láthatott élőben a hazai gamer közösség.

GS: Milyen gépszörnyetegeket hoztok majd el a PlayIT Plusra? Láthatunk valami exkluzív terméket is, esetleg valamit az idei felhozatalból?
Gy.M: Köszönhetően a PlayIT szervezőcsapatának, a modding immáron önálló program a rendezvényen, és a Pluson kap majd igazán nagy teret. A ROG standon természetesen a tavalyi 10th ROG Anniversary PC lesz a fő attrakció, de a látogatók elsők között próbálhatják ki az ultravékony notebookokhoz kőthető külső videokártyás dobozt, az XG Station 2-t, illetve a világ egyik legkisebb méretű VR Ready PC-jét, a ROG GR8 II-t.

GS: Milyen játékokat próbálhatnak majd ki a látogatók az ASUS ROG gépeken?
Gy.M: Mindent, amiben vér folyik vagy komolyan meg lehet rémülni tőle. Az est folyamán igazán a VR-horror kategória fog tarolni a ROG PC-ken, de nálunk is megtalálható lesz például a Resident Evil 7, valamint az aktuális kedvenc, For Honor harcrendszerét is bárki kipróbálhatja.

GS: Az esport az utóbbi időben egyre fontosabb szerepet játszott a PlayIT-en. Terveztek ti is versenyt, vagy esetleg támogattok a rendezvény keretében bajnokságot?
Gy.M: A hazai esport nemcsak a PlayIT számára, hanem az ASUS ROG számára is kiemelt projekt. Nem okozok meglepetést azonban azzal, ha azt mondom, nem olyan egyszerű ám ezt tálalható formába hozni. A győri ROG PlayIT Plus esport szempontból hordoz magán egy kisebb "pilot" plecsnit, együtt fogjuk látni, mennyire népszerűek az egyes játékok és a kitalált versenyformák. Az biztos, hogy hardveres hiányosságok nem lesznek, így pedig remélhetőleg a látogatók is elfogadják az élményt, amit tudunk nyújtani.

GS: Ha valaki beleszeret az egyik kiállított ROG csodába, akkor lehetősége lesz a helyszínen megvásárolni azt?
Gy.M: A ROG standdal megpróbáljuk úgy megmutatni a teljes portfóliót, hogy minden egyes termékcsaládból kiállítunk 2-3 eszközt. A bemutató jelleg így mindig is nagyon jól működött a PlayIT-eken, ám az értékesítéssel csak bizonyos termékcsaládoknál számolunk. Nem életszerű ugyanis, hogy valaki 300-500 ezer Ft-tal a zsebében érkezik a rendezvényre, és ott azt gyorsan el is költi egy ROG notebookra vagy PC-re. A PlayIT-en és a Pluson jelenlévő kereskedelmi partnereink és mi is pontosan tudjuk, hogy a határ a gamer perifériák szintjén mozog, a rendezvényre látogatók többsége a jegyár és az akciós játékokra költeni kívánt összeg mellett legfeljebb gamer billentyűzetre, egérre, fejhallgatóra tud és akar a helyszínen áldozni. Ez így nekünk is tökéletesen megfelel, a magunk részéről a standunkon tudunk átadni egyéb, vásárlást segítő információkat, amik a rendezvényt követően érhetnek majd be.

GS: Készültök még valamilyen meglepetéssel? Akár a ROG PlayIT Pluson, akár azon kívül?
Gy.M: Tőlünk mindig lehet valamilyen meglepetésre számítani, ez a ROG-fanatizmus már csak ilyen. Ha a PlayIT-ről beszélünk, akkor a novemberi nagy-nagy rendezvényen biztosan ismét valami meghökkentő megjelenésünk lesz, a Plusra pedig végig úgy tekintünk, hogy minden egyes állomáson legyen valami olyan eszköz, amit más még nem láthatott, próbálhatott.

GS: Mik a terveitek idén? Van már olyan megjelenés, amiről most tudsz beszélni?
Gy.M: Jelenleg csak olyan termékek megjelenéséről beszélhetek, amik a PC-építőknek jelenthetnek új izgalmakat. Természetesen a ROG is felkészülten várja az új AMD Ryzen processzorok megjelenését, és a győri ROG PlayIT Pluson várhatóan meg is tudjuk mutatni az új platformot. Érkezőben vannak az új csúcs NVIDIA és AMD videokártyák is, illetve április 1-jén lesz egy nagy ROG sajtóesemény Berlinben, ahol tuti lesz olyan hardver, amiről még mi sem hallottunk. Még szerencse, hogy a GameStar is meghívást kapott, és az elsők között számolhat be az újdonságokról. 

GS: Nem lennénk GameStar ha nem kérdeznénk meg: mivel játszol most?
Gy.M: Pont ugyanez volt a kérdés régen, még a GameStar színeiben, és akkor igazi Mélyvizesként természetesen a 3DMarkot adtam meg válaszként. Most már nem ennyire "súlyos" a helyzet, Forza Horizon 3, Battlefield 1 és Rainbow Six: Siege van épp terítéken. Utóbbiban most nagy gyakorlásban vagyok, a szintén ROG-fanatikus, kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi ugyanis ezt a játékot is elég durván tolja, jómagam és még páran a magyar ASUS irodából megpróbálunk felnőni hozzá!

ROG PlayIT Plus Győr

Időpont: 2017. március 11., 20:00-02:00
Helyszín: ETO Park, 9027 Győr, Nagysándor József u. 31. 
Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!
Facebook oldal: A ROG PlayIT Plus hivatalos oldala

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)