Hirdetés

Ilyen volt a PlayIT a GameStar üvegszemével

|

Abban sokan egyetértünk, hogy a mostani rendezvény még jobb volt, mint a tavaly decemberi. De mi is történt a GS standon és körülötte egész nap? Most lehull a lepel.

Hirdetés

A PlayIT kapcsán mindannyian leírtuk véleményünket néhány mondatban, és maximum csak utalásokat tettünk a nap eseményeire. Most azonban részletesen beszámolunk arról, hogy valójában hogyan teltek az órák a GameStar standon, és körülötte.

Kezdjük is a legelején a Rocksmith nevű játékkal, melynek egyik legnagyobb újdonsága, hogy valódi gitárral kell játszani, nem holmi gombnyomogatós műanyag szórakozást nyújtva ezáltal (na nem mintha az nem lenne jó). Csakhogy voltak technikai jellegű problémák a PlayIT-et megelőző napon, de végül Mazur megoldotta azzal, hogy a stúdióban tartózkodó EndreMannak és RG-nek kiadta parancsba: "Ez holnapra legyen jó!", majd rutinosan távozott a helyiségből. Közben kiderült, hogy az előzetesen beszervezett gitárosaink, akik a színpadon segédkeztek volna a bemutatóban, nem tudnak eljönni, így a lehető legalkalmatlanabb ember, azaz RG vállalta, hogy beugrik a profik helyett.

Felvirradt a szombat, szorgos GS tagok lepték el már reggel nyolckor a leendő stand környékét, és bő két óra alatt minden a helyére került. Közben olyan nagyszerű dolgok derültek ki, mint például az, hogy Mocsy bicskával jár, amit még a nagyapja hagyott rá. Erről persze mindannyiunknak hirtelen a Ponyvaregény zsebórás jelenete jutott eszünkbe, amit generációkra visszamenően hordtak a családtagok a...na mindegy. Matteo is beszállt az ASUS részéről némi technikával, többek között egy olyan asztali PC-vel, amit ketten kellett felemelnünk, és hárman kicsomagolnunk. A masina igazi gyöngyszem volt, de amikor kiderült, hogy a benne felgyülemlett meleg levegőt egész nap Chavalier pajtásra fogja nyomni, akkor egykori vagyonőr kollégánknak nem volt igazán őszinte a mosolya, mert félt, hogy izzadni fog. Asztalra került még kedvenc Samsung tévénk, melyet szintén hárman kellett kicsomagolni és összerakni, hiszen nem egy aprócska darab a maga 55 hüvelykes képátlójával, amit jó messziről lehet látni.

Már kilenckor nagy volt odakint a tömeg, hosszan kígyózott a sor, mintha valami tehetségkutató selejtezője lenne, így nem volt nehéz kitalálni, hogy sokan lesznek, ezért a kapunyitást jelentő 10 óra előtt néhány perccel gyorsan körbeszaladtunk a csarnokban. Volt ott mindenféle szép és jó, ki lehetett próbálni a PS Vitát (aki még eddig nem tette meg), meg lehetett mérkőzni Forza 4-ben, FIFA 12-ben, de Starcraft versenybe is benevezhettek azok, akik abban érezték magukat jónak. Nálunk a Street Fighter X Tekken verseny került megrendezésre, illetve a gépeinken a pandákkal lehetett gyepálni egymást a WoW keretein belül. Ezen kívül a HoldfényConnak köszönhetően ezen érdeklődési kör kedvelői is megtalálták a maguknak való csemegéket. Azt kell mondjuk, hogy egyre jobban szeretjük azt, hogy a két rendezvény össze van vonva, mert ezek a cosplayes lánykák igencsak dekoratívak tudnak lenni. Az már más kérdés, hogy némelyikük idősebbnek látszik a koránál, és nem mindegy, hogy vársz négy évet, vagy ülsz négy évet.

Amikor elkezdődtek a cosplay produkciók, akkor azért mi is kinyitottuk a szemünket, és a vörös ruhás kalózlány (biztos nem az egyébként) színpadra lépésénél Chavával elismerőleg biccentettünk, mert látszott rajta, hogy teljes mellbedobással azon van, hogy nyerjen. Volt még egy kedves kis trió is, természetesen szintén lányokból, akik remekül táncoltak, és néhány egyéb, érdekes dolog. Például a kissé zavartnak tűnő Bruce Wayne srác, aki a reflektorfényben vedlett át Batman gúnyába, de a nagy igyekezetben elfelejtette a maszkot az arcára húzni. Így legalább az egész város tudja, hogy ő Batman. De a lényeg ugyanaz, mint amit tavaly is leírtunk, hogy minden elismerésünk ezeké a fiataloké, akik lelkesen és szorgalommal készítik a jelmezüket, és be is mutatják azt. Sokan kinevetik őket, pedig ezek a lányok és fiúk legalább hisznek valamiben, és merik felvállalni magukat, és azt, amit szeretnek.

Dél körül már mindannyiunk gyomra erősen korgott, így a PlayIT napjára a cosplay keretein kívül, sikeres használtautó-kereskedőnek öltöző (de azért elegáns) HP feldobta az ötletet, hogy együnk sushit, elvégre az emeleten lehet kapni. Négyen (HP, Nightwolf, Paca és RG) indultunk neki, és mivel a sushi elkészítése nem egy kapkodós művelet, volt időnk megtudni, hogy Nightwolf még életében nem evett ilyet és nem is nagyon hallott róla. Aki esetleg nézi a Late Night Live Aréna adásait, az ezen nem lepődik meg. A sorban állva az is kiderült, hogy Wolfy egy olyan ember, aki a sörfesztiválon is bort inna, mert megkérdezte, hogy egyébként itt nem lehet csirkecombot kapni? Erre már nem tudtunk neki semmit mondani, inkább felkínáltunk egy általunk fizetett szeppukut, de nem kívánt élni vele. HP-n látszott, hogy minimum medium szinten van a japán étkezéssel kapcsolatos témában, így a végén elfogyott a türelme, és további magyarázatok helyett egy szórólappal osztott ki három kokit. Nem fájt, hehe.Volt ott az emeleten két srác, akik megkérdezték, hogy hol van a Holdfénykomó? Miután megkapták a választ, hogy ez itt a Holdfénycon és a PlayIT egyben, egyikük azt mondta, amit az Indul a bakterházban hallhattunk, mikor észrevették a csendőrök, hogy a szuronyukra lettek tűzve a gombócok.
 
 
14:30-kor jeles esemény következett, HP és RG vonultak színpadra, hogy bemutassák a Rocksmith nevű játékot, amivel előző nap a stúdióban ment a szenvedés. A helyzet kicsit cifra volt, mert semmi nem volt hozzá előkészítve, így amíg HP belekezdett a mondandóba, RG gyorsan összerakta a PS3-at és a gitárt. Szerencsére odament egy helyi rendfenntartó, aki csak annyit mondott, hogy "Ó, hát ezt így nem lehet. Ez nem olyan." És tovalibbent valamerre. Végül azért Nightwolf segítségével összejött a dolog, de sajnos a nagy kivetítőn nem volt kép, és a játék hangját sem nagyon lehetett hallani, pedig ez egy zenére alapozott dolognál nem utolsó dolog. Mindenesetre HP remekül mentette a helyzetet, és olyan jól beszélt, hogy már attól féltünk, előugrik a tömegből valami tévékettős tehetségkutató ember, és elviszi álomfejtő rúnajósnak az Ezo TV műsorába. Közben remekül kihasználta a helyzetet, hogy jól elhelyezett verbális parasztlengőket vigyen be RG-nek, amiért az április elsejei írásban a "bizonyos körökben ismert zenekar énekese" jelzőt aggatta rá. A mutatvány tehát így is siker volt, mint ahogyan Mayer előadása is, aki nem túl bölcs döntésként EndreMant és Nightwolfot kérte fel segítségnek, hogy amíg beszél, addig ők játszanak.
 
 
EndreMan még csak-csak, de Wolfynak köztudottan kizárólag a Rayman van meg otthon, igaz az minden platformra, és már a bemutató előtt sem tudott (RG-ve együtt) átkelni egy pocsolyán.  Mazur is egész nap tevékenyen részt vett a műsorban, hol tombolát sorsolt, hol nejlonszatyrokat, vagy fém kulcstartókat hajított a tömegbe, nem törődve azokkal, akik csak arra vártak, hogy az így elszenvedett sérüléseik miatt bepereljék. Gyu csodálatos előadást tartott, beleszőve egy kis szerelmet és némi drámát, amitől még az eredetinél is érdekesebb lett. A GSTV kamerája is forgott rendesen, számos interjúalanyt elcsíptünk, sőt, még HP is beszállt a dologba, mint riporter. Ennek egyedül EndreMan nem örült, ugyanis HP összekeverte egy kicsit a dolgokat, és olyan hosszú riportokat készített, mint Farkas Erika a Kossuthon, az "A hely" című műsorban. Aki esetleg nem tudná, hogy ez miért volt rossz EndreMan barátunknak, az próbáljon meg 10-15 percen keresztül egy tükörreflexes fényképezőgépet tartani a szeme elé (mármint a sajátja elé).
 
 
A nap másik vicces eseménye volt, amikor felfedeztük, hogy tréfás kezek egy bontatlan PC Gurut csempésztek az asztalra kitett GS-ek közé. Mivel nem láttuk az elkövetőt, így nem tudtuk, hogy egy "civil" volt-e a szabotőr, avagy valamelyik Gurus kolléga játszotta el az beszivárgó szerepét. Egy pillanatra eljátszottunk a gondolattal, hogy mi van, ha a csomagot felbontva a lapok között fehér port találunk, de végül nem törődtünk a veszéllyel, és kibontottuk. Csakhogy, - és ezért fel vagyunk háborodva! - nem volt benne a DVD!
 
 
De igazából mindegy is, a lényeg, hogy egy nagyszerű nap volt, remek élményekkel, és kiváló előadásokkal, mind a saját, mind a konkurens lap, illetve az egyéb előadók részéről. A jelmezes lányoknak remek popsijuk van, és úgy egyáltalán, jók a pogramok, és nem sok a...Köszönjük mindenkinek, aki kijött, akik beszélgettek velünk és időt szakítottak ránk, reméljük, jól szórakoztatok, és legközelebb is találkozunk a rendezvényen, ami talán egy kicsit máris kinőtte magát.
 
 
 
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)