Hirdetés

LucasArts búcsú, bolondok napja és PlayIT akciók - mi történt a héten?

|

Álhírek, igazi hírek, vicces és lehangoló hírek is megfordultak a GameStar Online oldalán ezen a héten, vasárnapi szubjektív csemegepultunkban most ezekből szemezgetünk. Mi volt a legdurvább?

Hirdetés

Javában tombol a 2013/04-es GameStar magazin készítése, gőzerővel dolgozik a banda, ég a kezünk alatt a munka, de azért annyi idő mindig akad, hogy elmeséljem nektek a hét legérdekesebb híreit - már ami engem illet.

Volt bolondok napja, de mégis sokan először azt gondolták álhírnek, hogy Disney bezárja a LucasArts-ot, és törölt minden projektet. Amikor aztán kiderült, hogy nem kamuzunk, akkor elindult a nagy kesergés, Mocsy is elmorzsolt pár könnycseppet (vagy legurított néhány felest) egy LucasAtrs nekrológ keretében, a Raven pedig kiadta a Jedi Outcast és a Jedi Academy forráskódját tisztelgésül. Én magam is siratom a nagy múltú stúdiót, de leginkább a nagy múltját, mert az utóbbi években nem láttam azt az átütő sikert, eredetiséget, egyediséget, ami miatt régen szerettük őket. Szóval divat most gyűlölni a Disney-t, de én azért először megnézném, hogy milyen filmeket és milyen játékokat hoznak ki a jövőben, aztán emlegetném mindenkinek az édesanyját üzletszerű kéjelgés kontextusában. Persze attól sem fog változni semmi.

 
Szerencsére voltak igazi álhírek is, a játékújságírás Zorro-ja, a mindig igazságos és keményszavú RG megint megmutatta, hogyan is kell félrevezetni a jónépet: a Mafia 3 álhíre volt számomra április 1. fénypontja (pedig volt még elég sok a világon, íme a legjobb áprilisi tréfák listája). Azt is megtudtuk, hogy EndreMan miatt zárt be a YouTube, lelke rajta. Bár a legutóbbi Late Night Live adás után semmi nem meglepő, akár Ender miatt is bezárhatna, ha már itt tartunk...



Összeszedtük nektek az áprilisi játékmegjelenések listáját is, nekem van egy-két várós cím, pl. BattleBlock Theater, Injustice: Gods Among Us, vagy éppen a Dead Island Riptide. Nagyon remélem, hogy végre jön egy jó zombis játék, mert a Walking Dead: Survival Instinct igénytelen kukatölteléke után már nagyon vágyom valami jó mókára. Bár, azért nagyon nem sír a szám, a Resident Evil Revelations gépigénye nem is olyan brutális, konzolon is elég szép, és a játékmenet is bőven jobb, mint az éppen Left4Dead 2 karakterekkel operáló Resident Evil 6 esetében.

 
A héten befutott a GTA 5 borító is, én nem nagyon vetettem hanyatt magam a meglepetéstől. Maradt a csempés design, ott a jól megszokott helikopter, valamint a színek és a formák is hozzák a kötelezőt. Szerintetek milyen?


Remélem várnak ránk majd ilyen pillanatok az új Grand Theft Auto játékban is: 



Ha pedig már arról van szó, hogy mit hogyan is szeretünk játszani, akkor Michael Shanks megmutatja nekünk, ő hogyan is csapatja a Dishonored világában, elképesztő zseni:


A GameStar szerkesztői gőzerővel készülnek a PlayIT-re, ezért most hétvégén nem csak azt árultuk el nektek, hogy mivel játszunkhanem arról is csevegtünk kicsit, hogy április 13-án hányan leszünk ott veletek Magyarország legnagyobb gamer rendezvényén. Én nagyrészt a színpadon tolom majd, de remélem sokatokkal találkozhatok személyesen is, gyertek. Az olcsó játékok is mozgatnak kicsit, be fogok vásárolni, az tuti. Ja, és persze a GameStar csajok is ott lesznek, ha akartok találkozni velük...

A héten idő előtt kiszivárgott az első Thief trailerEndreMan pedig kint járt a Square Enix főhadiszállásán (ahol egyébként az új vezetés komoly változásokat ígér), hogy első kézből írhasson nektek egy friss, új és exkluzív Thief 4 előzetest.

BioShock Infinite táblás játék engem teljesen levett a lábamról, de Columbia látványtervei sem hagytak hidegen, ez a játék tényleg nagyon komolyan meghatározza az idei évet minőség terén. Kár, hogy nem arról beszélünk most sem, hogy a játéktervezés valódi művészet, inkább Dianne Feinstein, kaliforniai szenátornő okoskodását kell hallgatnom megint a játékok és az erőszak kapcsolatáról. Sokkal érdekesebb lenne inkább arról beszélni, hogyan is alakul ki a játékok iránti függőség, hogyan profitálnak ebből a mikrotranzakciót használó cégek, és persze ezen üzleti modellt támogató Electronics Arts gyászos megítéléséről is ejthetnénk pár szót. De minek is változatosság, inkább beszéljünk az erőszakról megint. Amerikáról jut eszembe, tudjátok, hogy milyen lenne, ha Afrika is tele lenne gyorskajákkal?

Elkalandoztam kicsit. Az Aliens: Colonial Marines botránya gyorsan vissza is ránt a valóságba, hiszen először kiderült, hogy a SEGA köteles minden előzetesre odaírni, hogy ez a minőség nem az a minőség, amit kapsz a pénzedért, aztán gyorsan kiderült, hogy nem tudni, mikor lesz Wii U változat, majd hétvégére eljutottunk odáig, hogy akkora bukta, nem is lesz Nintendo konzolra potyautas a Halál. Ciki, tényleg.

A PlayStation 4 teljesítmény kapcsán erősen megy a vita, nem tudom, hogy végül kinek lesz igaza, és mit is jelent pontosan a konzolgeneráció váltása, de remélem hamarosan okosabbak leszünk ezen a téren is. Kár, hogy az Android rendszerrel érkező első konzol, az OUYA elsőre elég gagyinak fest, nem nagyon dobott fel ez sem. Nem baj, van nekünk Facebook mobil, akkor nagy baj nem lehet. Ja, és most a fojtogatás az új Dragon Ball. Nem világos? Nézzétek meg ezt!

 
Ne felejtsétek el, hogy még gőzerővel fut nálunk két Hawken verseny is, ha akartok értékes Logitech és Nvidia cuccokat bezsebelni, akkor érdemes mind a két futamon részt venni. Én megköszönöm most nektek a figyelmet, jövő héten ismét visszatérek, hogy feltegyem a pontot a vasárnapra, és a PlayIT-ről is mesélek majd (remélhetőleg a több GameStaros arccal együtt). Tessék addig is minket kattintgatni bőszen, legyen szép a következő hetetek is. Talán már nem esik majd hó...
 
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)