Hirdetés

Ilyen volt a PlayIT a GameStar szemével

|

Ott voltunk Magyarország legnagyobb gamer rendezvényén, elmeséljük, milyen volt.

Hirdetés

A Budapest Game Show szellemi utódjaként indult PlayIT rendezvénysorozat április 7-én másodszorra került megrendezésre, és ismét nagyon sokan voltak kíváncsiak a számos kitelepült standra, a rengeteg kipróbálható játékra, az előadásokra, a versenyekre.

A rendezvénnyel egy időben, egy helyen került sor az idei HoldfényConra is, így aki egy kis Japánra vágyott, az a felső emeleten élhette ki eziránti vágyait, gyönyörködhetett a számos jelmezben, amit a cosplayesek viseltek. Természetesen mi, a GameStar szerkesztői is nagy számban képviseltettük magunkat, személyes élményeinket a hirdetés alatt olvashatjátok.

Mocsy: "A koránkeléstől és a pakolás közben a nyakunkba zúduló tavaszi záportól eltekintve kellemesen telt a tegnapi nap, bár azt gondolom mondanom sem kell, hogy aznap este nem kellett altatódal, hogy álomba szenderüljek. Maga a kiállítás szokás szerint nagyon jól sikerült, újabb bizonyíték arra, hogy a gamerek igenis szociális lények, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Darth Vader-nek senkit sem kellett Force Choke képességgel rendreutasítania. Játékújdonságokból is volt bőven, bár minket inkább a Mists of Pandaria érdekelt, mivel kizárólag a GameStar standon lehetett kipróbálni. Nagyon köszönjük a sok rajongói látogatást, igyekeztünk minden dedikálási kérésnek eleget tenni, ahol mégsem, oda azt tudjuk üzenni, hogy máskor tessék kicsit erőszakosabban kérni :)"

Chavalier: "Fantasztikus élmény volt, hiszen végre megtapasztalhattam, hogy érzik magukat az összepréselt apróhalak a szardíniás dobozban. Sejtettem, hogy többen jönnek ki, mint tavaly, ám arra nem számítottam, hogy lapjával kell közlekednem egész nap... pedig még fogytam is az utóbbi hetekben. Lassan érik a a helyszínváltás, mert a PlayIT és a HoldfényCon együtt ennél nem tud tovább hízni a Millenárison anélkül, hogy ki ne települne a szabad ég alá.
Amikor épp nem GameStar és PCWorld magazinokat értékesítettem Eprespuszedlee társaságában, akkor újra és újra rácsodálkoztam a cosplayerek jelmezeire, és elkönyveltem magamban, hogy jó, ha a megszemélyesített karakterek tizedét láttam már valahol. Hiába, elrohant mellettem a világ, legalábbis ez a része."

Gyu: "Számomra a PlayIT rengeteg mosolygós és figyelő arcból, rengeteg beszédből, hatalmas éhségből, a helyszín teljes ignorálásából (pedig ettem volna sushit, de amikor a kollegák elmentek ebédelni, én akkor is dolgoztam) állt. Fogalmam sincs, mi volt az emeleten és csak azokat a standokat láttam, amelyek köztünk és a WC között voltak - ekkora volt a nyomás, a tömeg végig. S mindezt sikerült egy olyan, a Guild Wars 2-ről tartott előadással fűszereznem, amely kezdetekor térdre estem mazur és a közönség előtt. Viszont a PlayIT utáni dupla Angus XT hamburger kárpótolt az elmaradt sushiért, és a Facebookos bejegyzés a könnyfakasztó előadásomról valóban könnyeket fakasztott... az enyémeket garantáltan, amikor este 10 után hazaértem. Örökre emlékezetes PlayIT marad, köszönöm mindenkinek tiszta szívemből - remélem a legközelebbin újra találkozunk majd!"

Paca: "Vidéki lévén nem járok túl sokat efféle rendezvényekre, most viszont büszkén erősítettem a GameStar stábját a színpadtól nem messze elhelyezkedő standjánál, ahol a látogatók megtekinthettek egy hatalmas okostévét, amire még mi is rápörögtünk, illetve kipróbálhatták a World of Warcraft legújabb kiegészítőjét, a Mists of Pandaria-t az Asus bivalyerős gépein. Én szerencsére már "tiszta" vagyok, így a WoW nem húzott be, sőt, még azt is megbírtam állni, hogy egyáltalán egy percre is odaüljek, gátolva ezzel a játékosok lehetőségeit. Fura volt látni, ahogy a hatalmas tömeg folyamatosan mozgolódik és zúdul befelé miközben csillogó szemmel tekinti meg a különböző standokat. A cosplayeseknek továbbra is elismerésem, rengeteg élethű jelmezt készítettek, amik miatt kiemelt tisztelet illeti meg őket. Az, hogy ezekben nyilvánosan is megjelentek még több plusz pontot ér. Volt sushi is az emeleten, amit - HP győzködésére - életemben először kipróbáltam, de nem bírtam megállni, hogy ne adjak a kollégáimnak, persze nem azért mert nem nyerte el a tetszésem, hanem mert ennyire jó fej vagyok. Mindenki remek munkát végzett, egy igazán szórakoztató rendezvényt sikerült összehozni és biztos vagyok abban, hogy a következőn még többen lesznek."

HP: "Az idei PlayIT engem teljesen megvett a sushi-evés lehetőségével, meg is akartam téríteni a GS csapat szűz tagjait, de sem Paca, sem Nightwolf nem ájult el a japán konyha remekétől, így magam maradtam rajongásommal. Nyomtam egy Rocksmith előadást is RG-vel, aki végig azon parázott, hogy neki ez nem megy, csak ülve tud gitározni, de aztán mégis öreg profi módjára ült a színpadon, ahogy kell. Nem nagyon lettem volna mazur helyében, aki az egész napot a nagyszínpadon töltötte, de még a legnehezebb percekben is bírta a gyűrődést. Pár interjút is készítettünk délután, ezeket láthatjátok majd, belefutottam néhány igazi gyöngyszembe, de persze RG-ék sem panaszkodhattak. Voltak a rendezvénynek csodás és kínosan bájos résztvevői is, de azt kell mondanom, ez az egész egyre királyabb lesz, és ez nem csak a szervezők, hanem a közönség érdeme is. A következő PlayIT még jobb lesz - ezt még csak mantrázom, de abban már biztos vagyok, hogy én kint leszek."

RG: "Azzal kezdeném, hogy köszönjük a PC Gurut, amit valaki becsempészett az asztalon heverő GameStarok közé, csak sajnos (biztosan a válság miatt), nem volt benne a lezárt csomagban a DVD. Ami magát a rendezvényt illeti, rengeteg interjút készítettünk, ettünk sushit, valamint tartottunk HP-val egy remek előadást, amit a jelenlévők 80 százaléka nem látott és nem is hallott. De egyébként sem tudtunk volna versenyre kelni azzal a három leányzóval, akik még délelőtt oly zajos közönségsikert arattak. EndreMan kartárssal természetesen nyitott kamerával jártuk a rendezvényt, igyekezvén megtalálni a bármilyen szempontból is érdekes, avagy dekoratív, esetleg mindkettővel rendelkező emberkéket, ami elég jól sikerült. Mindezt hamarosan láthatjátok a GSTV beszámolójával. De ami minden ilyen rendezvényben a legjobb, hogy lefotózhatjuk magunkat az olvasókkal, és összefirkálhatjuk a GameStar magazinjaikat, mert ez mindig plusz erőt és lendületet ad."

szonja: "A mostani PlayIT-re nem dolgozni, hanem látogatóba mentem, ami már önmagában is jót tett a közérzetemnek, ami csak tovább javult, mikor érkezés után családilag rögtön be is lapátoltunk (illetve bepálcikáztunk) egy vödörnyi sushit. De a legjobb az volt, hogy egyikünknek sem volt alkalma unatkozni: a 4 éves lányomat egészen felpörgette az exhibicionista, beöltözött tömeg, akiket olykor egészen sajátos táncprodukciókkal örvendeztett meg. Hangyát pedig a Rocksmith-stand felkutatása, majd Gyu kolléga meghallgatása és kikérdezése kötötte le - nem meglepő módon a Guild Wars 2-re vonatkozóan -, míg én aggódva mértem fel a kollégákkal, hogy vajon nem felülreprezentáltak-e a rendezvényen a jedik a birodalmi erőkhöz képest. Jó kis családi program volt, megyünk a következőre is. 

mazur: "Nehéz elvonatkoztatni attól, hogy az egész napos rohangálástól még most is fáj mindenem (bele sem merek gondolni, hogy akik már éjjel kint építették a standokat, azok hogy élték túl a napot), de ennek ellenére hatalmas élmény volt a mostani PlayIT. Kisebb-nagyobb technikai problémák persze adódtak (ami természetes), de sikerült őket elhárítani, amivel kapcsolatban felbecsülhetetlen szerepe volt a GameStar stand körül állomásozó kollégáknak is - nekik ezért külön nagy-nagy köszönet jár. A látogatók attól függetlenül, hogy a PlayIT vagy a Holdfénycon miatt érkeztek, nagyon kedvesek és lelkesek voltak, jó volt velük találkozni és váltani pár szót, nem is beszélve sok GameStar olvasóról. És még valami: köszönet a PC Guru szerkesztőinek is, Bate például a Kinect Star Wars előadást mentette meg beugrásával, Chris pedig konkrétan az életemet, egy váratlan élelmiszer-ellátmánnyal. Szóval: köszi még egyszer mindenkinek, találkozunk ősszel!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)