Hirdetés

Eljött az idő, hogy a gamerek is megjegyezzék a Hisense nevet

|

Finoman szólva sem ismeretlen márka a Hisense az elektronikai eszközök piacán, most viszont megduplázott energiával fogtak bele tévéik fejlesztésébe. Idei szériájukat játékos szemmel nézve is ki lehet emelni a tömegből.

Az ár-érték arány olyan tényező egy tévé vásárlásánál, ami szinte mindenkit húsba vágóan érint, végső soron ezen a spektrumon vizsgáljuk döntésünket, itt kötjük meg kompromisszumainkat. Pont ezért érdemes a Hisense U7K és U8K szériáit megismerni (és viszonylag könnyedén megszeretni), mert hatalmas megalkuvást nem követelnek versenyképes árak mellett, ha el tudjuk engedni, hogy csak az OLED technológia lehet jó gamingre. A mini-LED panelekkel operáló Hisense modellek a bizonyítékok arra, hogy ha a kellően okos vezérlés és a minőségi megvalósítás találkozik, akkor nem lesznek elégedetlenek a játékosok sem.

Magáról a tévéről egyébként testvérlapunk, a Bronson írt kimerítően, érdemes elolvasni cikküket, ha nem vagytok jártasak annyira a Hisense tévéinek világában, de mi is azt gondoljuk, hogy most már - főképp a számok fényében - érdemes lesz megjegyezni a gyártó nevét akkor is, ha játékhoz és filmnézéshez keresel megfelelő tévét a közeljövőben. Ha pedig azt is mellétesszük, hogy a széria EISA-díjas lett, akkor lehet sejteni, hogy ezek nem csak üres szavak. De miért érdekes ez a gamereknek?

Hirdetés

A panelen túl

A tévé 4K-felbontású, 144 Hz-es VA-panelt kombinál Quantum Dot technológiával és Mini LED háttérvilágítással, emellett a gyártó szereti kiemelni az IMAX Enhanced funkciót is. A szemrevaló képekért az úgynevezett Hi-View Engine processzor felel (ami egy AI-feldolgozóegységgel rendelkező quad-core MediaTek MT9618 Pentonic 700 SoC), mindkét televízió támogatja az aktuális HDR formátumokat, beleértve a HDR10, HDR10+ Adaptive, HLG, IMAX Enhanced, Dolby Vision és Dolby Vision IQ-t is. A 7-es és 8-as verzió között lényegében a fényerő a legfőbb eltérés, a drágább modell maximálisan 1300 nitet tud elérni, a kisebbik tesó csak 1000-et, de ez is bőven elég a hétköznapi használathoz, ráadásul a tévében van beépített fényérzékelő, így automatikusan optimalizálja a fényerőt a környezeti fényviszonyokhoz.

Hangok terén sincs ok panaszra, mindkét készülék támogatja a DTS:X, IMAX DTS és Dolby Atmos formátumokat. A 65U8KQ rendelkezik előre néző hangprojektorral és egy hátrafelé néző mélynyomóval, míg a 65U7KQ 2.1 csatornás hangrendszerrel, szintén mélynyomóval büszkélkedhet, bár visszafogottabb teljesítménnyel. Nem ettől szakad le a csillár, de önmagában is dinamikus, mély hangokkal teli élményt nyújt a Hisense mindkét modellje, ami szintén tovább emeli az ár-érték arányt, főképp egy kisebb helyiségben, ahol nem feltétlenül szükséges még hangprojektor vagy hangfalrendszer csatlakoztatása.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

És akkor a gaming...

Amikor a Hisense 65U8KQ és 65U7KQ televíziókat kifejezetten gamer szemmel vizsgáljuk, észrevehetjük, hogy a cég nem csupán a filmes élményekre koncentrált, látható az igyekezet a játékosok irányába is. Kezdjük ott, hogy mindkét készülék az alacsony bemeneti késleltetés mellett az adaptív képfrissítési ráta (VRR) támogatásával rendelkezik, aminek tényleg érezhető előnye van konzolos játékoknál. A 65U8KQ modell esetében két teljes sávszélességű, 48 Gb/s HDMI 2.1 port szolgálja a játékosok igényeit, lehetővé téve akár a 4K/144 Hz-es képfrissítést PC-s játékok esetén. A konzolos játékok 4K/120 Hz-es képfrissítése mellett támogatott a Dolby Vision is az Xbox Series X-en. A FreeSync Premium Pro VRR támogatás, az Auto Low Latency Mode (ALLM), és az eARC funkciók gondoskodnak a zökkenőmentes játékélményről, utóbbi főképp akkor jön jól, ha mégis külső hangrendszerre kötnénk a tévét. Az úgynevezett FPS-rémálom, az input lag is megnyugtató számokat hoz: 13,2 ms 4K/60 Hz-nél, míg 1080p/120 Hz-nél 5,2 ms és 5,6 ms között változik, amivel még a kompetitív lövöldözős játékok sem maradnak szégyenben majd a nagyképernyő előtt ülve. A 65U7KQ modellnél szintén két HDMI port képes kezelni a 4K/120 Hz-es látványvilágot a legújabb prémium játékkonzolok és PC-k számára, illetve a PC-s játékok esetén a 144 Hz-es képfrissítési rátát. Az AMD Freesync Premium és a HDMI VRR támogatás, valamint az ALLM funkció garantálja a gyors és pontos válaszidőt, így nem is kérdéses, hogy hozza azokat az értékeket, amiket a komolyabb modell.

Maga a tévé operációs rendszere a VIDAA U7.0 operációs rendszer is segíti a felhasználót abban, hogy a legtöbbet hozza ki a szórakozásból: kiváló alkalmazástámogatással rendelkezik, gyors, intuitív menürendszerrel. Áramtalanítás után 10 másodpercet, melegindítás esetén pedig minimum 3 másodpercet vesz igénybe, hogy felálljon a rendszer, utána már minden funkció sebesen és kényelmesen elérhető. Külön öröm, hogy Miracast és Chromecast támogatással is bír, ezt még ma is csak kevés modell mondhatja el magáról.

A Hisense idén látványosan kitett magáért, új modelljei számháborúban és felhasználói élményben is megállják helyüket, és árban is komolyan versenyképesek tudásukhoz és extra funkcióikhoz képest, ami meglepő és ritka kombó ezen a piacon. Érdemes ízlelgetni a Hisense új tévéinek neveit, mert a következő években egészen biztosan sokat fogunk még beszélni róluk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)