Hirdetés

Így lesz minden Surface gamerlaptop

|

Nem igaz, hogy csak a sokszázezres gépszörnyeken lehet játszani a legújabb címekkel. Ma már egy munkához, vagy éppen tanuláshoz választott notebook is elég lehet.

A pandémia alapjaiban változtatta meg az életünket. Nemcsak azt, hogy hogyan dolgozunk és hogyan tanulunk, hanem azt is, hogy miként szórakozunk. Sokak életében hangsúlyosabb lett a videojáték, vagy csak most kezdtek ismerkedni az egésszel, de hamar belefutottak azokba a bosszantó hibaüzenetekbe, amikkel a játékok az orruk alá dörgölték, hogy a hardverük bizony gyenge. Pedig ez ma már nem akadály, a nagybetűs szórakozásról sem kell lemondanunk, függetlenül attól, hogy hol vagyunk, és az is mindegy, hogy milyen készülék akad a kezünkbe.

Hirdetés

Játék a felhőben

De mi is az a Cloud Gaming? A videojátékokat alapesetben telepítenünk kell a gépünkre, ami aztán futtatja a programot. Az újabb játékok jellemzően nemcsak hatalmas tárhelyigénnyel rendelkeznek, hanem iszonyat számításigényesek is, így már ahhoz is egy combos gamergép kell, hogy egyáltalán elinduljanak az újabb címek, és akkor még nagyon messze vagyunk attól, hogy 120 fps-es száguldásról, ray-tracingről, 4K-ról és lenyűgöző grafikai részletességről álmodjunk.

A felhő-alapú játékok nagy trükkje, hogy a szoftver nem nálunk, hanem egy távoli szerveren fut. Vagyis  akár játékra teljesen alkalmatlan eszközünk csupán megjeleníti a képet, miközben az inputjainkat átküldi a szervernek, ami reagál erre. A játékhoz tehát csak egy stabil, gyors internetkapcsolatra van szükség,  nem kell több százezres gamer PC-be vagy konzolba beruháznunk.

Xbox Cloud Gaming

A Game Pass Ultimate előfizetés részeként érhető el az Xbox Cloud Gaming, ami pontosan ezt kínálja. A játékok a legjobb minőség érdekében Xbox Series X hardveren futnak a világ számos pontján felépített szerverparkokban. Ennek köszönhetően alacsony késleltetéssel játszhatunk, és ideális körülmények közt szinte észrevehetetlen, hogy nem a laptopunkon fut a játék. És a legjobb az egészben, hogy ha előfizetünk a szolgáltatásra, akkor más, hasonló megoldásokkal szemben itt nem kell fizetnünk külön a játékokért, az előfizetés több mint 100 játékot tartalmaz, köztük minden idők legjobb xboxos és multiplatform címeivel.

Battlefield 5, Forza Horizon 4, Doom Eternal, Destiny 2, Control, Rainbow Six: Siege, és még sorolhatnánk. A Game Pass Ultimate-ben a PC-s és konzolos Game Pass kínálat mellett a többjátékos módokhoz elengedhetetlen és konzolokra havi két ajándék játékot kínáló Xbox Live Gold, továbbá az EA Play előfizetés is elérhető.

Játék bárhol, bármikor

Az Xbox Cloud Gaming egyik legizgalmasabb pontja, hogy szinte bármilyen eszközön játszhatjuk kedvenc játékainkat. Mindegy, hogy asztali gép, laptop, androidos vagy iOS-es eszköz van-e kéznél, nem kell lemondanunk a játékról. Windowsos eszközön választhatjuk a natív Xbox appot, de akár egy böngészős ablakból is játszhatunk. Az év végétől konzolokra is megérkezik a szolgáltatás, vagyis egy hagyományos Xbox One is elég lesz ahhoz, hogy Xbox Series X-es címekkel játszunk. Szintén izgalmas, hogy mobilon immár több mint 50 játék támogatja az érintőkijelzős irányítást, vagyis még csak egy kontrollerre sincs szükségünk például ahhoz, hogy végigjátszuk a Gears 5-öt, a Hellblade-et, vagy a Darkest Dungeont.

A rendszer ennél egyszerűbb nem is lehetne. Szimplán kiválasztjuk az Xbox applikációban a Cloud Gaming menüt (a menüben navigálhatunk az egérrel, de akár a kontrollerrel is), az elérhető címeknél pedig csak rá kell nyomnunk a játék gombra, és egy rövid töltőképernyő után már bent is vagyunk. Nincs letöltés, nincs telepítés, csak játék van. Így lesz bármelyik Surface rettenthetetlen gamermasina.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)