Hirdetés

Te hogyan teljesítenél a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián? Próbáld ki magad!

|

Akár otthon is próbára teheted programozási tudásod az IOI korábbi feladatainak megoldásával - segítünk!

1996 után idén másodszor rendezik meg Magyarországon a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát, amelynek ezúttal Szeged ad otthont. A nyolc napon át tartó rendezvényről minden fontos tudnivalót összefoglaltunk ebben a cikkben - bár a versenyen csak diákok vehetnek részt, azt, hogy milyen feladat vár rájuk, és hogy te sikerrel teljesítenéd-e a kihívást, otthon is kipróbálhatod - ehhez az IOI szervezői minden segítséget megadnak a hivatalos weboldalon, ahol egészen 1989-ig visszamenőleg megnézheted, melyik évben milyen probléma várt megoldásra.

Ugyan a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia résztvevői középiskolás fiatalok (vagy még annál is fiatalabbak), a nekik kitalált feladatok nem könnyűek, még tapasztalt programozókat is hosszas gondolkodásra késztethetnek.

Hirdetés

Az IOI feladatainak teljesítéséhez nincs szükség másra, csak egy számítógépre, de segíthet a szervezők által összeállított virtuális gép, amire minden, a versenyzők által használható programot telepítettek. A szervezők arra ösztönzik a résztvevőket, hogy hatékonyan és helyesen működő algoritmusokat alkossanak, kreatívan oldják meg az eléjük tárt programozási problémát, kihívást. A C++ lehetőségeinek ismerete mellett a magas szintű matematikai tudás is sokat segíthet.

Az augusztus 28. és szeptember 4. között lezajló 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia fejleményeiről mi is beszámolunk majd, ha kíváncsi vagy, hazánk tehetségei hogyan teljesítenek a versenyen, figyeld oldalunkat szeptember elején!

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával, a Neumann Technológiai Platform, a TechEd Hungary és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében valósul meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)