Hirdetés

The Game Awards - az egész meghiúsulhatott volna a Nintendo miatt

|

Jogi ügyekben a Nintendo szigorúbb, mint a kiadók és fejlesztők nagy része, a The Game Awards szervezői pedig nem akarták megkockáztatni, hogy bármilyen probléma miatt a teljes műsort törölni kelljen.

Hirdetés

Különböző fejlesztők máshogy viszonyulnak a rajongói munkákhoz, máshol vannak a határok. Lehet hogy, valami jogsértő, de ez nem vonzza magával egyértelműen a pereskedést. A Nintendo szigorúan védi szellemi tulajdonait, és azonnal lép, ha felmerül akár csak a jogsértés gyanúja is.

A héten tudtuk meg, hogy a The Game Awardson nem indulhat a legjobb rajongói alkotások kategóriájában jelölt Pokémon Uranium és az AM2R: Return of Samus, de bejelentés nélkül tűntek el a jelöltek közül. Magyarázat nélkül is sejtettük, hogy a japán cég áll a háttérben, és ezt most Geoff Keighley, a rendezvény atyja is megerősítette. Elmondta, hogy nem szoktak előre egyeztetni a kiadókkal, csak azután, hogy bejelentik a jelölteket. Ugyanakkor fontos, hogy jogilag minden rendben legyen, mert akár egy cím miatt is veszélybe kerülhet az egész műsor. A Nintendótól nem kaptak zöld utat, ezért kellett eltávolítaniuk az említett két játékot. Ő maga reméli, hogy a jogtulajdonosok és a rajongók mindig megtalálják azt a megoldást, amivel mindketten jól járhatnak, viszont a show érdekeit kell szem előtt tartania, és a Nintendo végülis jogosan töröltette le a játékokat a netről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)