Ha a PlayStation Plus előfizetés lemondása mellett döntesz, semmiképp ne böngészőből próbálkozz

|

Nem szeretnél 54 ezer forintot fizetni a PlayStation Plus Premiumért? Meg kell küzdened azért, hogy ezt a PlayStation tudtára add.

Mint az ismeretes, szeptember 6-án jelentősen megemelte a Sony a PlayStation Plus árát, különösen az éves előfizetésekét, amik a korábbi 18.000 és 36.000 forint közti árak helyett már 25.600 és 54.000 forint közti árakon használhatók. Elképesztő az ugrás, és én, személy szerint nem érzem azt, hogy megéri Premium tagnak maradnom - semmi olyan extrát nem kaptam, ami  nélkül ne tudnék meglenni, a próbaverziók, a felhőalapú streamelés és a retro játékok egyike sem indokolja számomra a felárat.

Az Extra is bőven elég lehet, bár a legtöbb játékot, ami annak játékkatalógusába bekerül, már játszottam korábban, vagy elérhető a Game Passban is - speciális helyzet ez, hiszen nincs mindenkinek két konzolja, de nekem van, és úgy érzem, jobban megéri a Microsoft szolgáltatásáért fizetni. Elvégre ott a Starfield, és oké, hogy a Plusba most került be a Sea of Stars, ami szintén az év egyik legjobb játéka, de mégsem ugyanaz a szint.

Marad tehát az Essential, de még mielőtt újítanék abból egy évet, gondoltam, kipróbálom, mennyire könnyű most előfizetést lemondani. Nem fogtok meglepődni: nem annyira, mint egy ideális világban lennie kellene.

Épp gép előtt voltam, amikor jött a figyelmeztető levél a Sonytól, hogy váltás van, és lépjek, ha bármit szeretnék, mielőtt még megújulna az előfizetésem, úgyhogy böngészőből indultam. Időt spórolva magamnak rákerestem a Google-ben, hogy hogyan lehet PlayStation Store előfizetést lemondani, és gyorsan meg is találtam a hivatalos támogatási oldalt, rajta egy teljesen érthető leírással.

Ott rányomtam az Account Management linkre, beléptem a fiókomba, és rákattintottam a Subscription menüpontra. Itt kezdődött el a mókavonatozás: a rendszer kiírta, hogy átirányít egy másik oldalra, amit elfogadtam, és a PlayStation Store főoldalán találtam magam. Semmi beállítási lehetőség, csak az NBA 2K24 méregdrága kiadása, a Spider-Man 2, a Fortnite és a PlayStation Indies leárazás hirdetése állt előttem. Zsákutca.

Szuszogva-morogva felálltam, elővettem a kontrollert, és bekapcsoltam a PlayStation 5-öt. Logikusan a PlayStation Plus fül felé vettem az irányt, nem mintha reménykedtem volna abban, hogy a lemondás lehetősége ennyire szem előtt lesz. Gondoltam, még mielőtt megint megnyitnám a terméktámogatási oldalt és megnézem, mi a hivatalos javaslat, megpróbálok úgy rábukkanni a lemondás menüpontjára, mintha egy átlag felhasználó lennék, aki nem Google-özni akar, hanem pusztán a konzolját használva megoldani a problémáját.

Mivel a PS Plus menüpontban semmit nem találtam, átléptem a PlayStation Store-ba, ahol még Subscriptions menüpont is van, de ez csak információt ad. Rutinosként azért a jobb fent lévő ...-tal eljutottam hamar a keresett ponthoz (OTT kell rányomni a Subscriptionsre, nem fönt), de a hivatalos, a PlayStation által javasolt útvonal a Beállítások Felhasználók és fiókok menüpontján keresztül vezet, ahol a félig magyar, félig angol menüben lehet eljutni a szükséges pontig, ahol aztán jelezhetjük, hogy nem szeretnénk újítani. Egy kicsit nyomaszt a rendszer, hogy maradjunk, de ha már eddig eljutottunk, viszonylag hamar elenged.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Gondoltam, azért még megnézem a PlayStation mobilappot is. Megnyitom, Beállítások, Account Information, ugyanaz a felület, amit a weben is láttam, ez már itt izgalmas. Kinyitom a menüt... és sehol a Subscription lehetőség. Végigzongoráztam mindent sikertelenül, nem kerültem közelebb a PS Plus lemondásához. De! Visszaléptem, PlayStation Store menüpont, fent pici PS Plus ikon, legörgetek a csomagokig, arrébb lapozok, Manage your Subscription, és hopp, már látom is az aktív előfizetésem, amit módosíthatok, meghosszabbíthatok, vagy lemondhatok. A lemondás itt is gyorsan megy, gyorsabban, mint konzolon.

Szóval a tanulság az, hogy ha te sem hosszabbítanád, konzolról vagy mobilról próbáld meg ezt a PlayStation tudtára adni, és ne böngészőből, mert a webfejlesztés nem a Sony erőssége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)