Így játszhatsz szinte bármilyen játékot már a megjelenés előtti napon

|

Egy egyszerű trükkel átverheted a rendszert - de nem mindegyiket.

A kiadók, fejlesztők igyekeznek hetekkel előre szólni, hogy felkészülten várhassuk újdonságaikat, meglegyen a félretett pénz, netán elcsábuljunk és az előrendelés mellett döntsünk, ami hasznos információval szolgál számukra, tudják, nagyjából milyen népszerűségre számíthatnak a startkor.

Mindig az utolsó órák a legnehezebbek: ekkor már általában olvashatjuk a kritikákat is az általunk legjobban várt játékokról, és ha az újságírók, videósok pozitív véleménnyel vannak róluk, még keményebb feladat türelmesnek maradni.

A PC-sek és a PlayStation-felhasználók számára az egyetlen lehetőség a várakozás, azonban azok, akik Xboxot használnak, egy nagyon egyszerű trükkel átverhetik a rendszert, és már a megjelenés előtt fél nappal elkezdhetnek játszani - feltéve, hogy adottak a feltételek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Microsoft konzoljai ugyanis nem ellenőrzik szigorúan, hogy valóban abban a régióban tartózkodunk-e, amit beállítottunk, így amikor a világon valahol először jön el a megjelenés napja (az Új-Zéland és Ausztrália által használt GMT+13 időzónában történik ez meg), a tiltás feloldásra kerül, magyar játékosként pont 12 órával előbb kezdhetünk játszani, mintha türelmesen várnánk - már amennyiben digitálisan vettük meg az adott játékot.

A régiót így állíthatod át:

  1. Nyisd meg a beállításokat az Xboxodon
  2. A Rendszer (System) menüpontban válaszd ki a Nyelv és tartózkodási hely (Language & Location) lehetőséget.
  3. Tartózkodási hely (Location) legördülő menüben tekerj le Új-Zélandig (ha magyar nyelven használod a konzolt, legalul találod), és válaszd ki azt.
  4. Nyomj az Újraindítás most (Restart Now) gombra.

Vannak játékok, amik a világon mindenhol ugyanakkor oldódnak fel: ilyen például az Elden Ring, melynek régiótól függetlenül magyar idő szerint február 25. 1:00 a megjelenési időpontja, míg a hivatalosan szintén ekkortól elérhető Grid Legends már február 24-étől játszható ezzel a trükkel.

Veszélyes ez?

Fontos, hogy ha éjfélt üt az óra, állítsd vissza a régiót, ugyanis amíg hivatalosan Új-Zélandon tartózkodsz, addig a Microsoft Store-ban is új-zélandi árakat látsz, illetve az online játékokban az ottani szerverekhez próbál kapcsolódni az Xbox, ami messze nem optimális több ezer kilométeres távolságból.

A dolog maga egyébként nem veszélyes, az Xbox ANZ fiókja például jól szórakozott azon, amikor hirtelen rengetegen "Új-Zélandra költöztek", hogy elsők között játszhassanak a Forza Horizon 5-tel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)