Nem működik a PC-s Elden Ringgel a kontrollered? Van megoldás!

|

Az Elden Ring Steames verziójával vannak gondok, de van pár hasznos tanács is ezek orvoslására.

Alig néhány napja van velünk az Elden Ring, az viszont már most kristálytisztán látszik, hogy a FromSoftware a modern videojáték-történelem egyik legjobb játékát készítette el. Az Elden Ring amellett, hogy elképesztően jól néz ki és hihetetlenül kidolgozottak a legapróbb részletek is, a teljesítménnyel is mindenki elégedett lehet, függetlenül attól, hogy új vagy előző generációs konzolon tolja, vagy akár PC-n.

Utóbbi csoport néhány tagjának azért szembejön egy probléma, ami bosszúságot okozhat, nekünk azonban van néhány tippünk a probléma elhárítására.

Először is emlékeztessük magunkat arra, hogy ez egy csodálatos játék:

Ugyanakkor a megjelenés óta már számos játékos jelezte, hogy PC-n az Elden Ring valamiért nem ismeri fel a kontrollerüket, a húzd ki, dugd vissza módszer pedig látszólag nem segített. Alább leírunk néhány egyszerű, de hatékony megoldást, ami sokaknak segített fixálni a nem működő kontrollereket.

Fontos tisztázni, hogy a FromSoftware részéről egyelőre nem érkezett javítás ezzel kapcsolatban, így a legjobb esélyünk, ha a szétnézünk a PC-n és variálunk kicsit a Steammel. Mutatjuk a lépéseket:

  1. Használtátok valaha a Vjoy nevű szoftvert? Akkor lehetett rá szükség, amikor valamilyen verekedős játékhoz telepítettetek kontrollert, esetleg más játékokhoz kormányt. Ha a Vjoy fent van a gépeteken, töröljétek és próbáljátok meg, hogy most felismeri-e az eszközötöket az Elden Ring. A legtöbb játékosnak ez megoldotta a problémát.
  2. Ha  ez nem oldotta meg a problémát, a Steamen belül nyissátok meg a beállításokat, majd játékvezérlők -> általános játékvezérlő-beállítások. A megnyíló ablakban engedélyezzétek az "Xbox konfigurációtámogatás" és az "Általános gamepad konfigurációtámogatás" nevű opciókat.
  3. Egyeseknek segített, ha indítás előtt kihúzták az egerüket és billentyűzetüket, így az Elden Ringnek nem volt más választása, elsőként húzta be a kontrollert.

Egyelőre sajnos nincs olyan megoldás, ami univerzális lenne és a visszajelzések alapján mindenkinek egyformán hatékonyan működne. Ha ezek közül a lépések közül egyik sem hozott sikert, azt javasoljuk, hogy a további mókolás helyett várjátok meg a FromSoftware javítását, biztosan napokon belül javítják majd a hibát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)