Hirdetés

1900 alkalmazottnak int búcsút a Microsoft, nem sokkal az Activision Blizzard felvásárlása után

|

Számolgattak, és úgy látták, nincs szükség annyi emberre, amennyi rendelkezésre áll.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a Microsoft a játékipar egyik legnagyobb kiadója, főleg azután, hogy a Bethesdát birtokló ZeniMax mellett az Activision Blizzardot is felvásárolta. Csak a videojátékos részleg több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztatott, beleértve a Microsoft Gaming és a viszonylag frissen bekebelezett ActiBlizz munkatársait.

Most eleve rengeteg az elbocsátás az iparban, ám a vállalatnak azt is mérlegelnie kellett, valóban mindenkire szükség van-e, aki az akvizíció következtében csatlakozott hozzájuk. Nem Bobby Kotick volt az egyetlen, akitől megváltak: Phil Spencer a kollégáknak küldött levele szerint 1900 főt küldtek el.

"Alig több mint három hónap telt el azóta, hogy az Activision, a Blizzard és a King csapatai csatlakoztak a Microsofthoz. Ahogy haladunk előre 2024-ben, a Microsoft Gaming és az Activision Blizzard vezetősége eltökélten igyekszik stratégiát és végrehajtási tervet készíteni, fenntartható költségstruktúra mellett, ami a növekedésünket segíti. Együtt kijelöltük a prioritásokat, azonosítottuk az átfedéseket, és biztosítottuk, hogy egyetértsünk abban, mik a növekedés legjobb lehetőségei."

- kezdte az amerikai IGN által megszerzett levélben az Xbox fejese.

Hirdetés

"Ezen folyamat részeként meghoztuk azt a fájdalmas döntést, hogy a 22 000 fős csapatunkat mintegy 1900 fővel csökkentsük. A videojátékokért felelős vezetők csapata és én elköteleztük magunkat amellett, hogy ezt a folyamatot a lehető leggondosabban vezényeljük. Azok az emberek, akiket közvetlenül érintenek ezek a leépítések, mindannyian fontos szerepet játszottak az Activision Blizzard, a ZeniMax és az Xbox csapatainak sikerében, és büszkék lehetnek mindarra, amit itt elértek. Hálásak vagyunk mindazért a kreativitásért, szenvedélyért és odaadásért, amit a játékaink, a játékosaink és a kollégáink számára nyújtottak. Teljes körű támogatást nyújtunk azoknak, akiket ez az átmenet érint, beleértve a helyi munkaügyi törvények által tájékoztatott végkielégítéseket is. Azokat, akiknek a munkakörét érinti a változás, értesítjük, és arra kérjük, hogy a távozó kollégákat az értékeinknek megfelelő tisztelettel és együttérzéssel kezeljék."

Spencer hozzátette, hogy bár az elválás nehéz lesz, biztos abban, hogy remek játékokat sikerül majd létrehozni. 

Ha minden jól megy, erős év lesz 2024 az Xbox Game Studios számára: májusban jön a Senua's Sacrifice: Hellblade 2, illetve még idén megjelenik az Indiana Jones and the Great Circle, az Avowed, és az Ara: History Untold.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)