Hirdetés

2023 végén még sikerült egy fejlesztőcsapat leépítését beszorítani az utolsó napokra

|

A Surgeon Simulatort szállító Bossa közel egyharmada elvesztette az állását a 2023-as év utolsó pillanataiban történt leépítés során.

Hirdetés

Attól, hogy a naptár átfordult 2024-re még nem változik szükségszerűen semmi, erre pedig a brit Bossa Studios új közleménye emlékeztet minket a lehető legszomorúbb módon. A GI.biz által leközölt információk szerint a Surgeon Simulatorról elhíresült stúdió 19 dolgozójától vált meg, ami azt jelenti, hogy a stáb közel egyharmadát kirúgták. A cég társalapítója, Henrique Olifiers szerint ez több szerencsétlen tényező összeállásának köszönhető.

Olifiers pontosan arra hivatkozott, hogy több, nagyobb AAA cím is szeptember után jelent meg, ami elszívta a levegőt a kisebb stúdiók elől. Ezzel növekedtek a működési költségeket, és a befektetői döntéseket egyre tovább csúsztak az egész iparban.

Hirdetés

Ez vezetett a nehéz döntéshez:

"A helyzetek ritka együttállása miatt meg kellett vizsgálnunk a stúdió helyzetét, át kellett alakítanunk azt, minden erőforrásunkat a Lost Skiesra kellett koncentrálnunk. Ez azt jelenti, hogy abba a szívszorító helyzetbe kerültünk, hogy meg kellett válnunk a csapatunk harmadától, köztük olyan kollégákkal, akik nagy közel állnak hozzánk."

Ugyan 2023-ban rengeteg csodálatos játék jelent meg, az iparági dolgozók valószínűleg mégsem erre fognak emlékezni, amikor felbukkan az évszám. Sajnos 2023 a leépítések éveként vonul majd be a történelemkönyvekbe, több mint 10 ezer vesztette el az állását a szakmában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)