Hirdetés

A Baldur's Gate 3, a Hogwarts Legacy és a Starfield termelte a legtöbb bevételt a Steamen

|

Ez a három szerepjátékos nagyágyú tarolt az első számú PC-s piactéren.

Hirdetés

Menet közben is lehetett érezni, hogy 2023 kiemelkedő esztendő lesz a videojáték-iparban, de az év végén, január elején napvilágot látott összegzések, elemzések fényében már kijelenthető, hogy a sejtésünk helyesnek bizonyult. A Steamen például tizenkét hónap leforgása alatt nem kevesebb mint 14 531 játék jelent meg, laza kétezret rádobva az egy évvel korábbi mennyiségre.

Nem csoda, hogy ekkora tumultusban egyre nehezebb kitűnni egy-egy alkotással, a Nacon (RoboCop: Rogue City, The Lord of the Rings: Gollum) kiadó feje szerint egyenesen túl sok a játék a piacon.

Hirdetés

Ennek ellenére 2023 is kitermelte a maga slágereit. Ami a konzolgyártók exkluzívjait illeti, a Nintendo Switch ásza a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom volt közel 20 millió eladott példánnyal, PlayStation 5-ön a Marvel's Spider-Man 2-ből 11 nappal a megjelenése után már 5 millió fogyott, míg az Xbox legfontosabb házon belül készült címe a Starfield volt 13 millió játékossal. A multiplatform címek közül nagyot ment a Baldur's Gate 3, a Diablo IV, a Call of Duty: Modern Warfare III és a Hogwarts Legacy is, nemrég derült ki, hogy már 22 millióan iratkoztak be a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába.

Az imént felsoroltak közül több is szerepel a Valve által közzétett 2023-as steames toplistákon, de azt, hogy mennyit hoztak a konyhára, és mi a valódi sorrend, már nem árulta el a piactér üzemeltetője. Megtette viszont helyette a Video Game Insights nyilvánosan elérhető adatokra, valamint becslésekre támaszkodva. Ezek alapján mind bevétel, mind értékesített példányszám tekintetében a Baldur's Gate 3 végzett az élen, a Hogwarts Legacy szerezte meg a második helyet, a harmadik pedig az első kategóriában a Starfield, a másodikban a Lethal Company lett (itt a Bethesda játéka a hatodik helyen zárt).

2023 legnagyobb bevételt termelő játékai a Steamen

  1. Baldur's Gate 3 - 657 millió dollár
  2. Hogwarts Legacy - 341 millió dollár
  3. Starfield - 235 millió dollár
  4. Resident Evil 4 - 159 millió dollár
  5. Sons of the Forest - 116 millió dollár
  6. Armored Core VI: Fires of Rubicon - 87 millió dollár
  7. EA Sports FC 24 - 81 millió dollár
  8. Star Wars Jedi: Survivor - 68 millió dollár
  9. Lethal Company - 52 millió dollár
  10. Cities: Skylines II - 50 millió dollár

2023 legnagyobb példányszámban eladott/letöltött játékai a Steamen

  1. Baldur's Gate 3
  2. Hogwarts Legacy
  3. Lethal Company
  4. Overwatch 2
  5. Sons Of The Forest
  6. Starfield
  7. BattleBit Remastered
  8. Resident Evil 4
  9. The Finals
  10. Armored Core VI: Fires of Rubicon

Érdekesség még, hogy tavaly mintegy 9 milliárd dollár forgalmat generált a Steam, ez összesen 580 millió eladott játékból folyt be. 2023-ban 17,3 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el a Valve piactere, erre az évre azonban 2,5 százalékos visszaeséssel számol. A tavaly megjelent játékoknak egyébként csak egészen kis hányadáról mondhatjuk el, hogy jól teljesítettek: mindössze 5 százalékuk bevételei haladták meg a 1000 ezer dollárt, a milliomosok klubjába pedig csak 930 alkotás jutott be, és csupán 97 új játékot töltötek le több mint egymillió alkalommal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)