Hirdetés

A Baldur's Gate 3 véget vetett a Starfield steames szárnyalásának

|

A Larian Studios szerepjátéka nagyot ment a Valve áruházában, de megszorongatta a Bethesda újdonsága. A Baldur's Gate 3 azonban nem hagyta magát.

Hirdetés

A Larian Studios maradandót alkotott a Baldur's Gate 3 képében, amelyet nem véletlenül tart a szakma új mércének és félnek is miatta, hogy a játékosok ezt a minőséget várják majd el folyamatosan minden csapattól. Persze több tényező is kellett ahhoz, hogy a Larian ennyire betaláljon, az viszont biztos, hogy a kritikai és az anyagi siker is összejött: a BG3 a játéktörténelem legjobbra értékelt címe lett, és Steamen az egyidejű játékosszám rekordja 875 343 lett. 

Azóta a Baldur's Gate 3 megérkezett PS5-re is, méghozzá egyidőben a Starfield megjelenésével, amelyet szintén nagyon vártak a játékosok világszerte, így a sajtó kíváncsi volt rá, hogy milyen eredménnyel fog összecsapni a Valve rendszerében a két RPG-nagyágyú. 

Hirdetés

Nos, az a helyzet, hogy a Baldur's Gate 3 felmossa a Steamen a padlót a Starfielddel. A Bethesda sci-fi szerepjátékánál 330 723 volt az egyidejű játékosszám csúcsa, amivel a hír írásának pillanatában csak a 27. helyen áll a Steam toplistáján, míg a BG3 a kilencedik a 875 343-as teljesítményével.

Az is egyértelmű, hogy a Larian kiválóságával még mindig rengetegen játszanak, ugyanis konstans 200-600 ezren pörgetik, míg a Starfield általában 200 ezer alatt marad. Ami pedig az eladásokat illeti, a Steam Global Top Sellers, avagy Globálisan legkelendőbbek listáján a Baldur's Gate 3 beelőzte a Starfieldet: előbbi harmadik, utóbbi csak negyedik. Mindezt úgy, hogy a Bethesda reménysége friss megjelenés, a BG3 pedig már több mint egy hónapja elérhető. 

Nyilván ezek az adatok csak a Steamre vonatkoznak, a Game Pass-elérhetőség miatt a Starfield ott a legnépszerűbb. Ha a Bethesda játéka nem került volna be a Microsoft szolgáltatásába már az első naptól kezdve, akkor talán másképp néznének ki a steames toplisták is, az viszont elvitathatatlan a Baldur's Gate 3-tól, hogy mennyire jól tartja magát és idén jön még az xboxos verziója is. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)