Hirdetés

A Barbie lett az év legtöbb bevételt termelő filmje, kérdéses, hogy bármi beelőzheti-e

|

Lenyomta az eddigi csúcstartót, a Super Mario Bros.: A filmet.

Hirdetés

Amikor bejelentették, hogy élőszereplős film készül a Mattel Barbie játékbabájából, ráadásul Greta Gerwig (Lady Bird, Kisasszonyok) rendezi és a forgatókönyvét a férjével, Noah Baumbach-kal (Házassági történet, Frances Ha) együtt írja, akkor kevesen gondolták volna, hogy ilyen brutálisan sikeres lesz ez a furcsa koncepció. Nyilván az nem lehetett kétséges, hogy egy ilyen világhírű brand nagyot fog menni, a bevételek mértéke viszont megdöbbentő.

A Barbie film a bemutatásától kezdve folyamatosan hagyta maga mögött a mérföldköveket, pár napja már arról számolhattunk be, hogy az egész Warner legtöbb bevételt hozó mozijává avanzsált

Hirdetés

A Warner és Mattel párosa pedig nagyon szeretné, ha ez a menetelés még sokáig kitartana, úgyhogy extra jelenettel újra mozikba küldték az alkotást, pedig nincs szükség ilyen trükkökre a sikerhez. Először augusztus végén Észak-Amerika tekintetében lett az év legnagyobb anyagi durranása, most pedig a globális pénztáraknál is új királyt, vagyis királynőt köszönthetünk.

A Barbie ugyanis hivatalosan is lehagyta az eddigi csúcstartó Super Mario Bros.: A filmet (1,35 milliárd dollár) így jelenleg Gerwig sztárokkal megtámogatott produkciója számít 2023 legtöbb bevételt hozó filmjének (1,38 milliárd dollár) nemzetközileg. Ebből 609 milliót az amerikai piac, 771 millió dollárt pedig a világ többi része tett ki a Box Office Mojo adatai alapján.  

Egyébként hazánkban is nagyot megy a Barbie film, hiszen a hétvégi számokat is hozzáadva közel 650 ezren látták, és 1,2 milliárd forintot termelt a top 3-ból kirobbanthatatlan alkotás. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)