Hirdetés

A Blizzard dolgozói saját fizetésük megosztásával tiltakoznak a bérfeszültségek ellen

|

A Blizzard alkalmazottak szerint elképesztő egyenlőtlenségek vannak a fizetésekben a cégen belül, így most egy táblázatban osztják meg azokat, hogy ezzel sarkallják változásra a döntéshozókat.

Hirdetés

Az Activision Blizzardnál nagyjából egy éve robbant ki nagyobb botrány, amikor sokan felhívták rá a figyelmet, hogy a cég vezetői milyen indokolatlanul nagy fizetéseket tesznek zsebre. Ezután a részvényeseknek is kezdett elege lenni abból, hogy a vállalat vezérigazgatója, Bobby Kotick milyen elképesztő fizetést és bónuszokat vág zsebere. Most a Blizzard dolgozói kezdtek tüntetésbe a cégen belüli egyenlőtlen fizetések miatt. 

Hirdetés

Noha a WoW-ot fejlesztő stúdiónál vezető állásokban bizony igen szép pénzeket lehet keresni, de belsős források szerint a tesztelők és irodai alkalmazottak fizetése a minimálbér körül mozog. A bloomberges Jason Schreier beszélt a cégnél dolgozókkal, akik közül többen elmondták, hogy annyit sem keresnek, hogy a cég büféjében rendesen megebédelhessenek, mert akkor nem marad pénzük lakbérre.

Ez már csak azért is szomorú, mert a cégcsoport tavaly brutális leépítésekbe kezdett, emellett viszont az Activision Blizzard bevételei folyamatosan nőnek - előző pénzügyi negyedévük például a cég történetének egyik legjobbja volt. A megmaradt kollégák tehát a kirúgottak munkaköreit is ellátják, viszont ezzel nem nőtt jelentősen a fizetésük. Sokan elmondták, hogy a megnövekedett munka mennyiség mellett fizetésemelésük a 10 százalékot sem érte el. 

Most a Blizzardon belül elkezdett körbejárni egy táblázat, melybe az alkalmazottak felvezethetik, hogy mennyit keresnek, ezzel kiderülhet, hogy milyen egyenlőtlenségek vannak a bérek között. Reményeik szerint, ha ez nagyobb nyilvánosságot kap, akkor a cég talán hajlandó lehet változtatni.

Az Activision Blizzard egyik képviselője azt nyilatkozta a témában, hogy mindig is céljuk volt, hogy az alkalmazottak a teljesítményüknek megfelelő bérezést kapják, és hogy a legjobbak érezzék, hogy a cég anyagilag is meghálálja a munkájukat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)