Hirdetés

A Control fejlesztői úgy zártak rekord üzleti évet, hogy egy új játékot sem adtak ki

|

Ez volt a Remedy Entertainment fennállásának legsikeresebb éve.

Hirdetés

2020 folyamán egyetlen új játékot sem jelentett meg a finn Remedy Entertainment, ennek ellenére azonban mérföldkőnek számító, rekordévet tudhattak maguk mögött. Bevételek és tiszta nyereség terén is nagyon szép számokat produkáltak, noha csak annyit tettek, hogy útjára engedték a Control: Ultimate Editiont első körben Streamen, majd az Epic Games Store-on, a GOG.com-on, PS4-en, illetve Xbox One-on is, illetve boldogan számolgatták az alapjáték és a két kiegészítő folyamatosan érkező bevételeit is. 

Az idén februárban PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is megérkezett Ultimate Edition számai értelemszerűen még nincsenek benne a tavalyi eredményeket taglaló pénzügyi jelentésben, így valószínűleg eztán sem lehet majd oka panaszra a Remedynek.

Hirdetés

De beszéljenek maguk a kő kemény számok: 2020. december 31-vel bezárólag 30%-os növekedést ért el a Remedy az éves profit terén, ez a mutatójuk 41,1 millió euróra ugrott fel. Még ennél is komolyabb fegyvertény azonban az, hogy a stúdiónak sikerült megduplázni profitját, ami a 2019-es 6,5 millió euróról tavaly nem kevesebb mint 13,2 millióra ugrott fel.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Control: Ultimate Edition bekerült (PS4-es és PS5-ös verzióban is) a most februári PlayStation Plus kínálatba is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)