Hirdetés

A Disney beszünteti a DVD-k és Blu-ray lemezek forgalmazását egy jelentős régióban, és ez egy aggasztó változás előszele lehet

|

A nézők hamarosan nem juthatnak lemezen filmekhez, így a megvásárolt tartalmakat bármikor elvehetik tőlük.

Hirdetés

Bár a lemezek sem tartanak örökké, ha egy megvásárolt tartalmat birtokolni szeretnénk, az a legbiztosabb, ha dobozosan szerezzük be - igaz ez a filmekre, sorozatokra és videojátékokra is. Soha nem tudhatjuk, mikor vesznek le ezt-azt a streaming szolgáltatások és digitális áruházak kínálatából, és ugyan legtöbbször az egy összegben kifizetett tartalmakat azután is megtarthatjuk, ha azok elérhetetlenné válnak új, potenciális vásárlók számára, ha egy szolgáltatás megszűnik, búcsút inthetünk mindennek.

Ezért aggasztó némileg a Disney döntése, minek következtében Ausztrália lakosai számára A galaxis őrzői: 3. rész lesz az utolsó olyan film, amit DVD-n és Blu-ray-en megvásárolhatnak. 

Hirdetés

Igaz, hogy az eladások már régóta nem indokolják a formátum piacon tartását, és a Disney+ már átvette az uralmat, de tényleg nem tudhatjuk, mikor tűnnek el legendás filmek, sorozatok a szolgáltatás kínálatából. 

Egyelőre nincs hír arról, hogy Európában, Észak-Amerikában, vagy bármely más kontinensen hasonló lépésre szánná el magát a Disney, de nem lepődnénk meg, ha pár éven belül további piacokról vonnák ki a lemezen kínált tartalmakat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)