Hirdetés

A friss eladási számok bizonyítják, hogy a Nintendo kicsit sincs rászorulva a Switch 2-re

|

Az emberek még mindig úgy viszik a közel 7 éves Switchet, mintha egy friss konzol lenne.

Hirdetés

A konzolos piaci stratégiához hasonlóan a Nintendo pénzügyi szempontból is a saját útját járja, és márciustól márciusig számolja az üzleti évét, ami azt jelenti, hogy eljött az idő a második negyedéves, illetve az összesített első féléves adatok közlésére, amit a mai napon tudott le a vállalat.

A legfrissebb számok alapján pedig elmondható, hogy hiába örülnének már neki sokan, pusztán a bevételek szempontjából egyelőre semmi sem indokolja, hogy a japánok elsiessék a Switch 2 kiadását, a 2017-ben megjelent eredeti konzol ugyanis továbbra is remekül fogy.

Hirdetés

A hivatalos összegzés szerint a Nintendo 334,9 milliárd jenes bevétel mellett 90,3 milliárd jenes profitra tett szert a második negyedévben, mindkettővel felülmúlva a 317,3 milliárd, illetve 75,7 milliárd jenről szóló előrejelzéseket. A vállalat szekerét a hatalmasat kaszáló Super Mario Bros.: A film mellett a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is megtolta.

Az előző év azonos időszakához képest ugyan a bevétel 4%-os, a nyereség pedig 19%-os csökkenést mutat, az első hat hónapot összesítve viszont 796,2 milliárd jenes bevétel és 271,2 milliárd jenes profit jött ki, ami 21,2%-os és 17,7%-os emelkedést jelent a 2023-as üzleti év első félévéhez mérve. A bevételek motorja természetesen továbbra is a három kivitelben (normál, OLED és Lite) kapható Switch, amiből márciustól szeptemberig 6,84 millió példány talált gazdára, s amely a Nintendo szerint a gép pályafutásának eddigi legjobb eredménye.

Magyarán egyelőre semmi jele annak, hogy pusztán a közel 7 éves kora miatt csökkent volna az érdeklődés a hardver iránt, hiszen amíg a Nintendo olyan játékokat szállít, mint az új Zelda vagy a nemrég megjelent Super Mario Wonder, addig a Switch is forró portéka marad. A gyártó beszámolója szerint egyébként a tárgyalt időszakban 19,50 millió példány fogyott a Tears of the Kingdomból, de azért a Mario Kart 8 Deluxe-ból is elpasszoltak laza 3,22 millió példányt, míg a Pikmin 4 nem kevesebb mint 2,61, a Super Smash Bros. Ultimate pedig 1,35 millió vásárlót vonzott.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Nintendo Switch teljes eladási mennyisége ezzel 132,46 millió példánynál jár, amivel a platform a Nintendo DS mögött továbbra is a harmadik helyen áll minden idők legsikeresebb konzoljainak listáján.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)