Hirdetés

A H1Z1 mögött álló stúdió felvásárolta az új Alien játék fejlesztőit

|

A Cold Iron Studios már évek óta dolgozik az Alien-filmekehez kapcsolódó játékán, azonban azóta többször is tulajdonost cserélt a projekt.

Hirdetés

Az Alien Isolation óta várunk arra, hogy a Ridley Scott által először életre hívott gyilkos űrlény újra rettegésben tartson minket egy videojátékban. 2018-ban érkezett a hír, hogy a Fox játékos részlege megvásárolta a játékipari veteránokból álló Cold Iron Studiost, és ráállította őket egy Alien-projektre, azonban erről azóta csönd van. Most úgy tűnik, hogy a játék továbbra is fejlesztés alatt áll.

Hirdetés

Meglehetősen hányattatott  sorsa van a Cold Iron Studiosnak, hiszen 2015-ös alapítása óta többször cserélt tulajdonost. 2018-ban felvásárolta a FoxNext Games, a 20th Century Fox játékokra szakosodott leányvállalata - ekkor egy Alien játékon kezdtek dolgozni. Azonban miután a Disney a teljes Foxot bekebelezte 2019 tavaszán, a stúdió is a Mickey egeresek kezébe került, akik viszont nem igazán ragaszkodtak hozzájuk, és továbbpasszolták az egész FoxNext Gamest a főként mobiljátékokkal foglalkozó Scopelynek.

Ők viszont nem tudták beilleszteni a profiljukba az Alien lövöldén dolgozó Cold Iron Studiost, így ezt a csapatot külön eladásra kínálták fel, mely ajánlatra a PlanetSide 2-t és a H1Z1-et is fejlesztő Daybreak Games csapott le. A felvásárlás a hírek szerint érintetlenül hagyja a stúdiót, amely továbbra is Craig Zinkievich vezetésével dolgozhat az Alien játékon. 

Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mikor láthatunk valamit az immáron legalább két éve fejlesztés alatt álló alkotásból, de az továbbra is örvendetes hír, hogy készül valami az Alien-rajongóknak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)