Hirdetés

A League of Legends készítői újabb klón készítőit perelték be

|

A játékmenetet és a címet a Teamfight Tacticsból, a karaktereket pedig a League of Legends világából nyúlta egy vietnami stúdió.

Hirdetés

Amint azt a tavalyi év vége felé elárulták az alkotók, a League of Legends, és a karaktereit, azok történetét és világát átvevő spinoffok még mindig rengeteg játékost vonzanak, és nem valószínű, hogy ez a rajongótábor egyhamar elapad. Valószínűleg ez motiválta minden rizikó ellenére az Imba Technology csapatát, hogy megpróbálják lemásolni a Riot Games egyik alkotását, és így profitálni az általuk megalkotott és népszerűvé tett franchise-ból.

A Tencent leányvállalata ezt nemrég megelégelve bírósághoz fordult Los Angelesben, ahol azt állítják, a vietnámi székhelyű Imba sok esetben egyszerűen lemásolta a játékaikat, máskor pedig a Riot alkotásaihoz gyanúsan hasonló ötletekkel álltak elő.

Hirdetés

A kereset szerint a League of Legends bajnokaihoz nagyon hasonló kinézettel, képességekkel, és háttértörténettel bírnak a másolatban irányítható karakterek, akiknek a leírása olykor egy az egyben a Riot által megírt sztorikból lett kimásolva. Árulkodó továbbá, hogy a LoL spinoffja, a Teamfight Tactics nem csupán játékmenetében, hanem nevében is elég hasonló az utána érkezett I Am Hero: AFK Tactical Teamfighthoz.

A LoL alkotói felhozták érvként azt is, hogy az Imba Technology a népszerű MOBA-ban használt kifejezésből vette a nevét is, illetve maguk is szponzoráltak már League of Legends bajnokságot, így minden bizonnyal jól ismerik Runeterra világát. Az ügy peres rendezését azért választotta  a Riot, mert decemberben hiába szólították fel a vietnámi stúdiót és szingapúri kiadójukat, hogy hagyjanak fel jogsértő tevékenységükkel.

Az I Am Hero alkotói szerint egyébként a Riot nem vette figyelembe a levelük után eszközölt változtatásokat, és az alkotásuk különbözik a League of Legendstől és a Teamfight Tacticstől is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hogy ebben az ügyben kinek van igaza, azt majd a bíróság eldönti, az viszont egészen biztos, hogy az Arcane-nek vagy a Fortnite-os vendégszereplésnek köszönhetően tovább duzzadó rajongótábort időről időre egy-egy klón megcélozza majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)