Hirdetés

A Microsoft az Activision Blizzard felvásárlásával is „csak” a világ harmadik legjobban kereső videojátékos cége lesz

|

Van két vállalat, ami még így is több pénzt tud termelni.

Hirdetés

A Microsoft ma bejelentette, hogy elindította a teljes Activision Blizzard felvásárlását, és úgy tudni, ezért példátlanul magas összeget, közel 70 milliárd dollárt fizetett. A tranzakció még nem zárult le, nagyjából fél év lehet, míg mindenki áldását adja az üzletre, de ha végbe megy, a cég a játékipar harmadik legnagyobb vállalata lehet a bevétel szerinti rangsorban.

Gondolhatnánk, hogy egy olyan kiadó, ami egy teljes platformot üzemeltet, birtokában van számos tehetséges fejlesztőcsapat között a Bethesda is, továbbá megszerzi a World of Warcraftot, a Candy Crusht, valamint a minden évben rekorder Call of Duty franchise-t, legyőzhetetlenné válik, de kell még néhány felvásárlás, hogy előrébb lépjen a dobogó harmadik fokánál.

Hirdetés

A Microsoft hivatalos közleményében kiemelte, hogy két cég az átállás után is jobban áll majd bevételek tekintetében: az egyik a kínai Tencent, ami főleg mobilos játékokkal vált naggyá, de a Riot Games is a tulajdonában van,  a másik pedig a Sony. Így a döntéshozók valószínűleg nem állnak majd az üzlet útjába, nem ítélik úgy, hogy aránytalanul nagy előnyt szerezne.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)