Hirdetés

A Microsoft biztos benne, hogy ezeket a játékokat sosem engedi majd a Sony Xboxra megjelenni

|

Ideiglenes exkluzivitás helyett több esetben is örökre szóló szerződést kötött a PlayStation gyártója.

Hirdetés

Sokadik felvonásánál tart az Activision Blizzard tervezett felvásárlását övező történet, amelyben a Microsoft kevéssel azután, hogy reagált az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága által benyújtott, az ügylet elgáncsolását célzó keresetre, a brit versenyhatóságot (Competition and Markets Authority, CMA) sem hagyta válasz nélkül. Ebből aztán fény derült arra, hogy bár a PlayStation vonzásterébe került játékok némelyike látszólag csak átmenetileg élvezett exkluzivitást, valójában egészen más a helyzet, ha a konkurens konzolról van szó.

A legnyilvánvalóbb példa a két és fél éve megjelent Final Fantasy VII Remake, amelyet ideiglenes exkluzívként jelentettek be, ám hiába társult hozzá egy visszaszámláló is, végül csak PC-re adta ki a Square Enix, hiábavalóan reménykedtek az xboxosok abban, hogy ők is átélhetik Cloud, Tifa és a többek modernizált kalandját.

Hirdetés

A Microsoft a CMA-t arról tájékoztatta, hogy nem a már említett Final Fantasy VII Remake az egyetlen játék, amelyet szerződésben záratott ki az Xbox platformról, ugyanerre a sorsra jutott a Bloodborne, a jövőre érkező Final Fantasy XVI és a Bloober Team műhelyében készülő Silent Hill 2 remake is. Ezen a ponton azonban meg kell jegyeznünk, hogy a FromSoftware játékát illetően árnyékra vetődtek a redmondiak, hiszen a Sony nemcsak kiadója, hanem jogtulajdonosa is annak. Mindenesetre a Microsoft állítása szerint a felsoroltak csak a jéghegy csúcsát képezik, a Sony számos kiadóval kötött ilyen megállapodást.

Kérdés, hogy ezeket az érveket meggyőzőnek találja-e a CMA testülete, vagy hogy számításba veszi-e a megkérdezett játékosok véleményét, mielőtt döntést hoz az akvizíció ügyében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)