Hirdetés

A Microsoft elárulta, mennyi Xbox One és Xbox Series X|S fogyott eddig

|

Összességében nem rosszak a számok, de a Sony előnye ebben a generációban is behozhatatlannak tűnik.

Hirdetés

A jelenlegi a negyedik olyan konzolgeneráció, amelyben a piacra két évtizede belépett Microsoft birokra kelt a Sonyval, és eddig csak egyszer került közel ahhoz, hogy felülkerekedjen első számú riválisán. A hivatalos adatok alapján 84 millió eladott Xbox 360-ra közel 87,5 millió értékesített PlayStation 3 jutott, tehát elég szoros versenyben tudtak végül nyerni a japánok.

Azt ezt követő generációban, az Xbox One és a PlayStation 4 idején viszont az első pár hónapot leszámítva elkezdett nyílni az olló, és a Sony konzolja folyamatosan növelte előnyét a Microsoftéval szemben. Oly drámai volt a különbség, hogy a redmondiak végül bejelentették, többé nem szolgáltatnak adatokat arról, hogy hány példány talált gazdára, így a mai napig csak becslések állnak rendelkezésünkre az Xbox One eladásairól.

Hirdetés

Ezen a gyakorlaton még azután sem változtatott a Microsoft, hogy 2020 novemberében elrajtolt az Xbox Series X és a szerényebb képességű, ám lényegesen olcsóbb Xbox Series S. A június 28. és július 2. között zajló São Paulo-i BIG Festivalon azonban a redmondiak felfedték, hogy a Series családból mostanáig 21 millió fogyott, míg az Xbox One-ból, melynek a gyártása már 2020-ban leállt, végül 58 millió példány kelt el.

Összehasonlításképpen a PlayStation 4 nem kevesebb mint 117,2 millió eladott példányig jutott, miközben a PlayStation 5 március végi adatok szerint 38,4 milliónál járt. Magyarán sem a Game Pass bevezetése, sem a ZeniMax Media és még fél tucat további stúdió felvásárlása nem volt elég ahhoz, hogy változzon a status quo, a Sony továbbra is durván kétszer annyi konzolt tud eladni, mint riválisa.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)