Hirdetés

A Microsoft elmagyarázta, hogy miért nem kell félnie a Sonynak az Activision Blizzard felvásárlásától

|

Érveikkel azonban nem a PlayStation gyártóját, hanem a brit versenyhatóságot igyekeznek meggyőzni a redmondiak.

Hirdetés

Nemrég a Sony hozakodott elő érveivel az Egyesült Királyság versenyhatósága, a CMA (Competition and Markets Authority) előtt nem egyebet állítva, mint hogy amennyiben a Call of Duty a Microsoft kezébe kerül az visszafordíthatatlan károkat okozna számára. Jim Ryanék szerint megeshet, hogy a redmondiak szándékosan szabotálják a playstationös változatokat, megemelhetik az árakat és előnyben részesíthetik a Game Passt. Tegnap a Microsoft is benyújtotta saját beadványát, amelyben reagált az Activision Blizzard felvásárlását hevesen ellenző Sony felvetéseire is.

A dokumentumokból kiderül, hogy Phil Spencerék kétféle biztosítékot nyújtanának, amelyek reményeik szerint eloszlatják a CMA aggályait: először is garantálnák a Sonynak, hogy 10 éven át megjelennek a Call of Duty epizódok PlayStation konzolokra (beleértve a PS5 utódját), valamint elérhetővé teszi az Xbox és az Activision Blizzard PC-s játékait különböző felhőszolgáltatók (mint például az Nvidia) platformjain. Igaz, ezek üzleti modellje más, mint a Game Passé, mivel csak azokat a játékokat streamelhetik a felhasználók, amelyeket már megvásároltak PC-re.

Hirdetés

Mindemellett a Microsoft azt is igyekezett megértetni a CMA döntéshozóival, hogy szerinte miért indokolatlan a Sony félelme. A javaslat szerint ugyanis szerződésben foglalt garanciák köteleznék az új tulajdonost arra, hogy a CoD-okat a PlayStation konzolokra (is) optimalizálja, azaz támogassa a PS5 lehetőségeit, beleértve a haptikus DualSense kontrollert, és ugyanígy kell eljárnia a PS5 utódja esetében is. Ráadásul ehhez jól felfogott üzleti érdekes fűződik a platformon realizálható eladások maximalizálása miatt.

Ezzel párhuzamosan pedig arra is rámutattak a redmondiak, hogy szerintük a Sonynak ez a tízéves periódus bőven elég időt ad arra, hogy vezető kiadóként és konzolgyártóként ha szándékában áll, a Call of Dutyt helyettesíteni képes alternatívával álljon elő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)