Hirdetés

A Microsoft korábban a Valve-et és a Nintendót is meg akarta venni

|

Phil Spencer egyik levele világított rá a vállalat pár évvel ezelőtti terveire.

Hirdetés

Bár már a célegyenesben van a Microsoft az Activision felvásárlásával, még mindig nem zárult le az akvizíció: a redmondiak a Ubisofttal szövetkezve igyekeznek meggyőzni az Egyesült Királyságban működő CMA-t. A szövevényes ügy miatt a zöldeknek számos dokumentumot kellett a bíróság rendelkezésére bocsátaniuk a CMA-val és az FTC-vel való csatározásaik keretében, most ez utóbbiak közül került ki egy csomó a világhálóra, és derültek ki belőle olyan dolgok, mint hogy milyen játékokat terveztek kiadni (köztük a Fallout 3 és az Oblivion remasterekkel). 

Ezek között akadt egy olyan e-mail is, amelyben a Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer a Microsoft ügyvezető alelnökének, Takeshi Numotónak válaszolt valami nagyon érdekeset. 

Hirdetés

Spencer ugyanis a levélben a Nintendo, a Valve és a Warner Bros. Interactive felvásárlásának lehetőségéről beszélt, mindezt 2020-ban: egyrészt kifejtette, hogy a Nintendo milyen fontos eszköz lehet számukra a játékiparban, és számos beszélgetést folytatott a Nintendóval a szorosabb együttműködésről. Elmondta, hogy úgy érzi, az amerikai cégek közül nekik van a legtöbb esélyük a japán vállalatnál, ők vannak a legjobb helyzetben erre. A Nintendo azonban rengeteg pénzzel rendelkezik, így a letámadás helyett inkább a részvények apránkénti felvásárlásában látja a megoldást, az igazgatótanács pedig támogatja őt a Nintendo, valamint a Valve esetében is. 

Másrészt Spencer azt is leírta, hogy két aktív megbeszélésük volt felvásárlással kapcsolatban: a Warner Bros. Interactive-val (ma már Warner Bros. Games) és a Bethesda anyavállalatával, a ZeniMax-szal. A Nintendóval ellentétben ugyanis ők eladók és meg tudnák szerezni őket, noha a WB esetében az IP-k megtartásával lennének komoly problémák, ellenben a ZeniMax-szal megdupláznák a tartalmaik számát és csak az alapítók elvárásai jelentenének akadályt. Spencer így zárta mondandóját:

"Egy bizonyos ponton a Nintendo megszerzése karriermérföldkő lenne, és őszintén hiszem, hogy mindkét vállalat számára jó lépés lenne. Egyszerűen csak sok időbe telik, amíg a Nintendo belátja, hogy a jövőjük a saját hardverükön kívül létezik. Hosszú időbe."

A levél 2020 augusztusában született, a Microsoft pedig 2020 szeptemberében jelentette be, hogy felvásárolja a Bethesdát és a mögötte álló egész ZeniMaxot

Ti örülnétek neki, ha megvennék a Nintendót, a Valve-et vagy a Warner Bros. Games-et is?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)