Hirdetés

A Microsoft napokon belül végre megveheti az Activision Blizzardot?

|

Egyes jelentések szerint már a következő héten a Microsoft befejezheti a Call of Duty és Warcraft brandeket birtokló Activision Blizzard felvásárlását.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt a Microsoft rendkívül meglepte a játékvilágot, amikor egyszer csak bejelentették, hogy teljes egészében felvásárolták a Bethesdát, megszerezve olyan méltán ismert franchise-okat, mint a Doom vagy a The Elder Scrolls.

Akkor persze még senki nem gondolta, hogy ez még csak a kezdet, egészen addig, míg tavaly januárban ki nem derült, hogy a redmondi cég az Activision Blizzardot is fel akarja vásárolni. Ez persze nem volt egy sima ügy, több ország versenyhivatalával is meg kellett küzdenie Phil Spencernek, nehéz volt meggyőzni a piacot arról, hogy a Microsoft ezzel az üzlettel nem fog monopol helyzetbe kerülni.

A The Verge legújabb értesülései szerint most úgy tűnik, hogy ez végre sikerült és jövő héten megkaphatják az engedélyt az Egyesült Királyságtól is, ami azt jelenti, hogy az utolsó akadály is elhárul és a Microsoft birtokába kerül a Call of Duty és a Warcraft megdönthetetlen birodalma.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt az Egyesült Királyság versenyhivatala (Competition and Markets Authority) már megelőlegezte az engedélyt azzal a feltétellel, hogy a Microsoft eladja az Activision játékok streaming jogait a Ubisoftnak, ami azért lényeges, mert több hatóság is korábban megfogalmazta az aggályait a streaming monopolizálásával kapcsolatban.

Ha a jövő héten valóban nyélbe ütik az üzletet, az történelmi jelentőségű lesz a játékipar számára, hiszen a Microsoft olyan franchise-ok egész sorát tudhatja magáénak, amelyek szó szerint évtizedek óta a köztudatban vannak és hatalmas rajongóbázisokat tudhatnak magukénak. Sok vita zajlik arról, hogy ez jó-e vagy rossz, de úgy tűnik, hamarosan ténylegesen meg fogjuk tapasztalni, hogy melyik irányba billen a mérleg.

Ti mit gondoltok, mit vártok?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)