Hirdetés

A Microsoft szerint az Xbox már elvesztette a konzolháborút, de mikor jöhetnek az új generációs konzolok?

|

A következő Xbox és PlayStation konzolra még várni kell egy kicsit, addig még lehet kitalálni valami életképes stratégiát.

Hirdetés

Amiatt, hogy az Activision Blizzard és a Microsoft biznisze nem zajlik zökkenőmentesen számos bennfentes információ kiderül a felek dokumentumaiból, miközben a redmondiak és a felvásárlást ellen lobbizó Sony is próbálnak olyan nyilatkozatokat adni, amik támogatják a saját álláspontjukat. 

A Microsoft képes olyan érvekkel is előállni, amivel a saját üzletét tünteti fel rossz fényben: olyan is akadt például, amikor a vállalat elismerte, hogy sok PlayStation-exkluzív jobb minőségű, mint az xboxos címek, de előfordulat az is, hogy kijelentette: a cloud gaming piaca még nem is létezik

A The Verge világított rá, hogy az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatos egyik dokumentumban - amelyet a redmondiak frissen nyújtottak be az FTC-nél - a Microsoft elismerte, hogy elvesztették a konzolháborút, a hardvereladások tekintetében a Nintendo és a Sony mögött állnak.

Hirdetés

A Microsoft elmondta, hogy amióta 2001-ben beszállt a piacba, minden egyes új konzolgenerációval elmaradt a versenytársaitól, és a Sony PlayStation a domináns játékos a konzolpiacon akár az amerikai, akár a globális eladásokat nézzük. 

"Az Xbox elvesztette a konzolháborút, és riválisai olyan helyzetben vannak, hogy továbbra is dominálni fognak, többek között az exkluzív tartalmak kihasználásával. Az Xbox folyamatosan a harmadik helyen áll a konzolok között a PlayStation és a Nintendo mögött".

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Microsoft beadványaiból kiderült az is, hogy mikor érkezhet meg az új Xbox és az új PlayStation: a konzolok következő generációja várhatóan 2028-ban rajtol el, ami azt jelenti, hogy a next-gen masinák nyolc évvel az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 piacra dobása után érkeznek meg.

Ez a Microsoft Sony felé tett ajánlata miatt lett megemlítve, hiszen előbbi 10 évig vállalja, hogy PlayStation-konzolokra is megjelenik a Call of Duty, ez a határidő pedig szerintük túlmutatna a jelenlegi konzolgeneráción. A 2028 körüli időintervallumot az ügy egy tavalyi dokumentumja is megerősítette, abban a Sony mondta azt, hogy az új PS megjelenése 2027-nél előbb nem várható. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)